Leon Meijer's persoonlijke weblog

 • Juli, 2007
 • Concert at Sea 2007

  Zaterdag ben ik met Fons en zijn moeder en haar vriend naar Concert At Sea geweest in Zeeland op de brouwersdam. Dit is een festival georganiseerd door tien en Radio538.

  Toen we bij het terrein aankwamen moesten we de auto op een veld parkeren. Daarna werden we per bus naar het terrein gebracht, daar gingen we naar onze plaats (in ons geval vak 1, en die andere 2 in vak 2). Tot vlak voor het begin van het concert regende het maar toen het eerste optreden begon was het helemaal droog.

  Het eerste optreden was van van Velzen. Dat was een behoorlijk goed optreden, hij speelde ook een paar onbekende nummers van zijn album. Vervolgens was het even pauze en daarna ging Peter Heerschop een voor Concert at Sea geschreven collum oplezen, die was ook best grappig. Vervolgens was er een optreden van Trijntje Oosterhuis waar ik echt niet veel aan vond. Op 3 nummers na waarvan 1 uit de film Abeltje kende ik er niet veel van. Rond 19:00 kwam de special guest. Dat was echt een grote verrassing, het was de zanger van keane!

  Vanaf 20:00 begon De Dijk, die speelde ruim een uur. Ik heb ze eerlijk gezegd nooit live horen spelen maar wat waren die ontzettend goed! Iedereen zong ook uit volle borst mee. De afsluiter was toch wel de artiest waar de meeste mensen voor waren gekomen: BLØF. Ik merkte dat gewoon aan de sfeer om me heen en de manier waarop iedereen meezong/sprong- en danste. Tegen het eind van het concert van BLØF begon het voor het eerst echt te regenen. Er was de hele avond door af en toe wel wat regen gevallen maar niet zoveel om je er aan te irriteren. Nu barste het echt los het water stroomde echt naar beneden. Door de regen zijn we rustig het terrein afgelopen naar de plek waar we de moeder van Fons en haar vriend zouden ontmoeten. Ergens bij een kruising waar ’n paal stond met wat plaatsnamen + richting. Nadat we daar even hebben gestaan kwamen zij ook aanlopen. We zijn toen naar de parkeerplaats van de bussen gegaan en daar begon de ellende….

  Iedereen had een kaartje gekocht waarop iets van vervoersbewijs stond, en het bedrag (€6,--) die 6 was in ons geval het nummer van de parkeerplaats namelijk P6. Maar de bussen waren niet genummerd, zodat niemand echt zijn bus kon terugvinden. Bovendien waren er veel te weinig bussen om alle 60 duizend bezoekers te vervoeren, zodat we bijna 2 uur op een bus hebben staan wachten die niet vol zat, Toen de eerste zwerm mensen de bus uitwas bij een andere parkeerplaats waren er nog 2 vrouwen waarbij wij waren gaan zitten die een gesprek met ons begonnen ze vroegen wat dingen over wat wij van C@C vonden. Dat was best gezellig opzich.

  Eenmaal op het veld aangekomen kwam het grootste probleem nog: er waren meer dan 300 auto’s weggezakt in de modder en er was precies 1 tractor om ze eruit te slepen. Ook wij begonnen langzaam het veld af te rijden maar op een gegeven moment zaten ook wij klem. Wij allemaal de auto uit en duwen. Op een gegeven moment schoten we los en kon de vriend van ma het veld afrijden maar wij moesten er achter aan lopen omdat de auto anders weer klem kon gaan zitten als hij zou moeten stoppen. Op dat moment goot het net van de regen dus we waren echt doorweekt toen we terug de auto instapten. Vlak bij het veld lag ook nog een enorme plas water, waar we zeker tot onze enkels in wegzakten. Mijn schoenen zijn nog steeds niet droog en de lucht die erin zit is nou ook niet bepaald lekker dus dat wordt een rondje wasmachine;)...

  Eenmaal thuis (inmiddels 3 uur in de nacht) hebben we nog even shoarma gegeten en daarna zijn we eerst ff gaan douchen. Ondanks alle regen was het een super Concert at Sea! En een gezellig weekendje Middelburg.
 • Juni, 2007
 • Voorbereiding waterwereld

  Vandaag ben ik met de andere leiding gaan naar de kamplokatie gegaan waar we het kamp "waterwereld" gaan organiseren. Ik ben vanmorgen met de trein naar Utrecht CS gegaan om daar op Bregje te wachten die ook meegaat. Samen zijn we met de trein naar Bodegraven gegaan waar Jelger ons met de auto heeft opgehaald.

  Na een hele poos rijden over allerlei kleine en slingerige weggetjes kwamen we aan bij de kamplocatie waar Mathijs al was (die gaat ook mee;) we zijn dus met 4 tot nu toe, Bregje, Jelger, Mathijs en ik), als 't goed is komt er nog minimaal 1tje bij.

  We hebben op 't terrein even rondgekeken en de beheerder heeft ons wat dingen verteld over de plek, waar we de kano's kwijt kunnen / waar we het water in kunnen, waar we kampvuur kunnen houden, sportactiviteiten, wc's enz.

  Na deze "rondleiding" zijn we in een kroeg gaan zitten en daar hebben we niet gezopen:P (ja wel chocomel en koffie e.d.;-)) en hebben we het leidingsakkoord doorgenomen, hierin staan alle dingen over het kamp, het programma, welke kinderen er komen en regels die we hebben opgesteld. We hebben de laatste puntjes op de ï gezet. Zoals 't er nu uitziet wordt het een leuk kamp.

  Het kamp vind plaats in "Noorden" (dus niet in het Noorden (wij dachten eerst aan Friesland)). We zitten aan de nieuwkoopse plassen, dit is een vrij waterrijk gebied dus mooi om te canoën.

  Rond een uurtje of 3 zijn we teruggegaan naar huis, op de trugweg van Utrecht naar Den Bosch kwam nog een conductuer die niet gezien had dat ik op m'n treinkaartje weldegelijk een datum had staan dus die had nog bijna een boete uitgedeeld maar hij zag 't door de vngers (ja de datum zaggie niet want die stond er wel op:P), ik had namelijk een van AnaarBeter kaartje omdat ze bij Den Bosch met de A2 bezig zijn kun je voor €2,-- retour van Den Bosch naar Utrecht of andersom (en terug). Rond 'n uur of 17:00 was ik weer terug.
 • Jong Oranje Europees Kampioen onder 21 !

  Jong Oranje heeft na een overwinning van Jong Servië met 4-1 opnieuw de Europese titel gepakt. In de eerste helft scoorde Otman Bakkal een eerste doelpunt.

  In de tweede helft scoorde in de 60ste minuut Ryan Babel het tweede doelpunt. Twee minuten later kreeg Kolarov zijn tweede gele kaart wat een rode kaart werd. Niet veel later scoorde Maceo Rigters het derde doelpunt voor het team van Foppe de Haan waardoor de titel voor het Europees kampioenschap steeds dichterbij kwam.

  Helaas viel in de 79ste minuut een doelpunt voor Jong Servië die door Mrdja gemaakt werd. Als afsluiter van de wedstrijd in het Euroborg stadion in Groningen maakten Luigi Bruins er 4-1 van.

  Morgen zal Jong Oranje in Heerenveen gehuldigd worden.
 • Kansloos ijs

  Kansloze ijsjes!

  Bij Ola hebben ze sindskort echt kansloos ijs. Het zijn een soort plastic bekertjes met een papieren "stickertje" erop. Zodra je dat eraf gehaald hebt, zie je dat er een klein sterretje in het bekertje zit, verder is het nogsteeds helemaal dicht. De bedoeling is dat je de ondrkant van het ijsje naar boven duwt zodat 't ijs (langzaam) door 't sterretje naar buiten komt. Je raad het dus al: het is dus de bedoeling (denken wij) dat je het ijs door het sterretje uit het bekerjte "likt" en tegelijkertijd de onderkant naar boven duwt zodat 't ijs er dus uitkomt.

  Bij ons in huis hadden we de ijsjes donderdag. En oh wat hebben we gelachen. We begonnen allemaal als gekken te zuigen maarja op een gegeven moment kwam er natuurlijk niks meer door het gaatje heen. We gingen toen allemaal met een lepeltegen de onderkant duwen zoals het ijs omhoog kwam. Dat ging bij de meeste een hele tijd vrij goed. Ik had 't anders bedacht, ik heb met een lepel de onderkant van het Ijsje eruit gesloopt door aan 1 kant de bodem in te drukken draaide de onderkant (soort dop achtig ding) rond waaroor je hem zo uit 't bakje kunt krijgen (richt wel in je schaaltje anders krijgt te gene tegenover je 'm in zijn of haar gezicht;). Alles zat onder met ijs! Wat een ontzettend dom soort van ijs je kunt het niet eens fatsoenlijk met een lepetje eten zelfs niet met een kleintje;).

  Mocht iemand van Ola dit lezen... dan geef ik als tip het dekseltje afdraaibaar ofzo te maken want dit is dus echt waardeloos zo!


  Bouw

  Zo vorige week ben ik met een aantal mensen van school en een docent weze kijken bij de nieuwbouw van ons schoolgebouw, want die is in volle gang.

  We zijn eerst langs de toekomstige productiehallen gelopen van Proson, dit worden 4 enorme hallen waarvan nu alleen nogmaar de geraamtes staan.

  Op het bouwterrein heeft de aannemer ons uitlegled hoe 't werkt met de duoblokken die er al staan, elk blok heeft een nummertje en moet dus ook op nummer worden neergezet anders klopt 't niet. Je kon al zien waar de trappen komen en de lift. De eerste vloerplaten van 13m lang lagen al op de muren voor de eerste verdieping. Je kon al aardig zien hoe 't gebouw eruit zou gaan zien. Ook zaten er gaten in de vloeren voor de afvoer en stroom e.d. Je kunt niet zomaar gaten boren in het gewapende beton, die gaten zijn dus in de fabriek al helemaal uitgetekend e.d.

  Over een tijdje zullen we nog een keer op 't bouwterrein gaan kijken naar de vooruitgang! dan zullen er ook foto's gemaakt worden.

 • Multipop 2007

  Goeiedag!

  Gisteren 14 juni ben ik met Jaap, Johannes en Fons naar MultiPop geweest hier vlakbij Ermelo in Standhorst op 't starnd was het tedoen.

  Overdag ben ik eerst met Jaap vast vanuit school naar 't dorp om de kaartjes die ik geprint had naar huis te brengen en wat broodjes bapao (uitspraak bapauw) in te kopen voor na 't festival. 's middags om 4 uur zijn Jaap en ik naar 't station gegaan om Johannes van de trein te halen. We zijn langs "de Twins" (1 van de kroegen hier) gelopen om te vragen hoelaat dat er bussen gingen, de bussen zouden namelijk langs de kroeg komen om vandaar mensen mee te nemen, na het krijgen van deze info zijn we naar huis gegaan en hebben we even wat spullen gepakt, en zijn we met Fons die al thuis was naar 't cafetaria 't Hoekje gegaan voor een frietje, hierna nog even terug naar huis om mijn legitimatiebewijs te halen en ff naar de WC te gaan.

  Toen terug naar de Twins en ongeveer na 3 minuten wachten kwam er al een bus, er zaten niet veel mensen in.

  bij 't terrein aangekomen moesten we wachten in een rij maar er waren er wel 3 en iedereen stond wat doorelkaar dus ik vraag aan iemand van 't personeel of je hier moet staan voor de kaartjescheck, en die zij dat je voor inet kaarten in de rij bij een keet moest gaan staan, dus wij 10 min voor niks staan wachten:P want de rij van mensen die via internet gekocht hadden was erg klein dus dat ging lekker snel uiteinderlijk. Iedereen kreeg ook een banje om met iets van multipop erop.

  Na de ingang stonden er wat mensen die aan 't fouilleren waren, wij mochten gewoon doorlopen zonder gefouilleerd te worden.

  We zijn de grote feesttent in gelopen waar al wat muziek bezig was, 't was een hele grote tent waar plek moest zijn voor 5000 man!

  De artiest die bezig was was niet super veel aan, ook de beginnende artiesten die om 19:00 begonnen waren nog niet echt super, maar 't was wel heel erg gezellig. Het optrede van Nick & Simon was erg goed dat vond de hele tent want die ging flink uit z'n dak. Ook was Lesley Williams er, die heeft ongeveer de zelfde stem als Andé hases "Ik ben niet z'n vervanger want er is maar één andré" zei die maar 't was wel erg goed.

  Het optrede van Jannes was wat minder 't was ook niet allemaal live, de liedjes waren wel leuk;). Alex vond ik een van de slecthere optredens. Verder was Fons op 'n gegeve moment niet goed geworden (beetje weggezakt enzo) door de hitte in de tent, want 't was heet! op 'n gegeve moment zag je de druppels aan 't dak van de tent hangen. Johannes en Jaap waren al drinken halen maar dat duurde heel lang en 't ging dus steeds slechter, op 'n gegeve moment gaf iemand al Sinas en kwamen d'r ook mensen van de EHBO en andere gingen zich er ook een beetje mee bemoeien (niet slecht bedoeld maar als je niks ziet en iedereen gaat maar aan je zitte trekken.. dan komt 't niet goed;)). We zijn in een tentje bij de EHBO gaan zitten, waar Johannes en Jaap ook heen zijn gekomen want iemand in de tent had 't gezegd dat wij daar heen waren. Het personeel van de EHBO was erg vriendelijk en even later gingen we weer de tent in.

  Toen Jan Smit bezig was die 40 minuten zou gaan optreden zijn we rustig aan terug richting bus gegaan, we waren om een uur of 1 thuis, toen hebben we nog even wat gedronken en nagepraat, ook heb ik met Johannes nog Jaap even teruggebracht naar 't "sonneheerdthuisje" en toen zijn we terugegaan en gaan slapen want dat was wel nodig!

  We hebbn in iedergeval een geslaagde avond gehad. van 't slechte weer hebben we in de tent geen last gehad (behalve dan van de hitte;)).

 • Waterwereld

  Waterwereld, dat is de naam van het kamp waar ik in de zomer naar toe ga, nee niet als "kind" maar als begeleider.

  Hieroor heb ik het afgelopen weekend een voorbereidingsweekend gehad in Lievelde (ergens in de buurt van Twente valkbij de Duitse grens in ieder geval).

  Zaterdagmiddag hadden we eerst een kennismakingsronde waarin je het team voor je kamp leerde kennen. Er waren er maar 2, ik en nog iemand. Dus dat ging lekker snel. We deden het aan de hand van Winnie de Pooh uitspraken.

  Er was nog iemand die bij ons hoorde maar die gaat met 2 kampen mee dus die moest ff bij die anderen zijn. Hierna hadden we lunch en daarna een workshopronde. Van te voren ging je eerst 10 minuten bij elke workshop langs om te kijken wat het was enzo. Hierna ging je de echte ronde doen van 1,5 uur wat werd ingekort tot 1 uur.

  Ik heb de workshop gevolgd over hoe je om moet gaan met lastig gedrag. Dit was erg inTeressant omdat ik hier nog niet zoveel ervaring mee heb. Er was een actrice bij die een lastig kind ging spelen en wij moesten ervoor zorgen dat het kind luisterde naar de leiding.

  Ook wilde ik nog een workshop over theater maar die ging niet door omdat er maar 3 mensen zich voor opgegeven hadden. Die werd daarom samengevoegd met een andere over spellen voor bijv. als je op de bus of iets dergelijks moet wachten. We hebben het spel Volksuniversiteit gedaan. Na de workshops was er een praatje van het bestuur, dat was iets minder. Er werd verteld dat dit het laatste jaar is dat OKEE-jeugdvakanties zomerkampen organiseerd kan worden omdat ze het financieel niet meer kunnen redden. Dat is erg jammer!

  We hebben hierna avond gegeten en na het eten zijn we begonnen aan het voorbereiden van onze kampweek "waterwereld" Het is een kanokamp. We gaan dus veel dingen met kano's doen (echt?:P).
  Er komt o.a. een piratendag waarbij de kinderen hun kano's mogen versieren met afwasbare verf e.d.
  Er komt misschien een kanodropping en we gaan ook nachtkano-en. en nog veel meer! Een soort bivak doen we ergens verder van het terrein. Ons kamp vindt "ergens" in Friesland plaats.

  Na de 1ste voorbereiding zijn we wat spellen gaan doen en er was ook nog een kampvuur. Ik ben niet al te laat gaan slapen zo rond een uur of 1 half 2.

  De volgende dag hebben we ontbeten en nog wat voorbereid en er was nog en soort workshop over hoe en wat met een kano (regels e.d.). Hierna hebben we wat gevoetbald op een bijgelegen veldje en na de lunch wat mensen bedankt.

  Rond half 2 ben ik naar huis gebracht door iemand die bij Den Bosch in de buurt woont.

  Het was een best vermoeiend weekend maar ik vond 't wel interessant en erg gezellig. Ik krijg zo wel steeds meer zin in het kamp! 1 van onze teamgenoten heeft ook nog een rubberbootje dat 25 pk kan (waar maximaal 5pk is toegestaan.....). dus dat wordt nog leuk:)

Pagina 7 van 40, totaal 238 artikelen