Leon Meijer's persoonlijke weblog

Concert at Sea 2007

Zaterdag ben ik met Fons en zijn moeder en haar vriend naar Concert At Sea geweest in Zeeland op de brouwersdam. Dit is een festival georganiseerd door tien en Radio538.

Toen we bij het terrein aankwamen moesten we de auto op een veld parkeren. Daarna werden we per bus naar het terrein gebracht, daar gingen we naar onze plaats (in ons geval vak 1, en die andere 2 in vak 2). Tot vlak voor het begin van het concert regende het maar toen het eerste optreden begon was het helemaal droog.

Het eerste optreden was van van Velzen. Dat was een behoorlijk goed optreden, hij speelde ook een paar onbekende nummers van zijn album. Vervolgens was het even pauze en daarna ging Peter Heerschop een voor Concert at Sea geschreven collum oplezen, die was ook best grappig. Vervolgens was er een optreden van Trijntje Oosterhuis waar ik echt niet veel aan vond. Op 3 nummers na waarvan 1 uit de film Abeltje kende ik er niet veel van. Rond 19:00 kwam de special guest. Dat was echt een grote verrassing, het was de zanger van keane!

Vanaf 20:00 begon De Dijk, die speelde ruim een uur. Ik heb ze eerlijk gezegd nooit live horen spelen maar wat waren die ontzettend goed! Iedereen zong ook uit volle borst mee. De afsluiter was toch wel de artiest waar de meeste mensen voor waren gekomen: BLØF. Ik merkte dat gewoon aan de sfeer om me heen en de manier waarop iedereen meezong/sprong- en danste. Tegen het eind van het concert van BLØF begon het voor het eerst echt te regenen. Er was de hele avond door af en toe wel wat regen gevallen maar niet zoveel om je er aan te irriteren. Nu barste het echt los het water stroomde echt naar beneden. Door de regen zijn we rustig het terrein afgelopen naar de plek waar we de moeder van Fons en haar vriend zouden ontmoeten. Ergens bij een kruising waar ’n paal stond met wat plaatsnamen + richting. Nadat we daar even hebben gestaan kwamen zij ook aanlopen. We zijn toen naar de parkeerplaats van de bussen gegaan en daar begon de ellende….

Iedereen had een kaartje gekocht waarop iets van vervoersbewijs stond, en het bedrag (€6,--) die 6 was in ons geval het nummer van de parkeerplaats namelijk P6. Maar de bussen waren niet genummerd, zodat niemand echt zijn bus kon terugvinden. Bovendien waren er veel te weinig bussen om alle 60 duizend bezoekers te vervoeren, zodat we bijna 2 uur op een bus hebben staan wachten die niet vol zat, Toen de eerste zwerm mensen de bus uitwas bij een andere parkeerplaats waren er nog 2 vrouwen waarbij wij waren gaan zitten die een gesprek met ons begonnen ze vroegen wat dingen over wat wij van C@C vonden. Dat was best gezellig opzich.

Eenmaal op het veld aangekomen kwam het grootste probleem nog: er waren meer dan 300 auto’s weggezakt in de modder en er was precies 1 tractor om ze eruit te slepen. Ook wij begonnen langzaam het veld af te rijden maar op een gegeven moment zaten ook wij klem. Wij allemaal de auto uit en duwen. Op een gegeven moment schoten we los en kon de vriend van ma het veld afrijden maar wij moesten er achter aan lopen omdat de auto anders weer klem kon gaan zitten als hij zou moeten stoppen. Op dat moment goot het net van de regen dus we waren echt doorweekt toen we terug de auto instapten. Vlak bij het veld lag ook nog een enorme plas water, waar we zeker tot onze enkels in wegzakten. Mijn schoenen zijn nog steeds niet droog en de lucht die erin zit is nou ook niet bepaald lekker dus dat wordt een rondje wasmachine;)...

Eenmaal thuis (inmiddels 3 uur in de nacht) hebben we nog even shoarma gegeten en daarna zijn we eerst ff gaan douchen. Ondanks alle regen was het een super Concert at Sea! En een gezellig weekendje Middelburg.

4 Reacties

Lineair

  • Fons  
    Ja het was zeker super alleen beeetje jammer van de regen...

    Was idd gezellig met die vrouwen meiden op de terugweg:D
  • Johannes  
    Dag Leon.
    Daarna werden we per bus naar het terrein gebracht.
    Re: een bus van Drenthe tours of niet??? ahahaa!
    BLØF. Ik merkte dat gewoon aan de sfeer om me heen en de manier waarop iedereen meezong/sprong- en danste.
    Re: ja lekker springen is goed voor de beweging!
    Eenmaal thuis (inmiddels 3 uur in de nacht) hebben we nog even shoarma gegeten
    Re: oh shoarma is lekker!!!
    Nou Lmeijer.nl dat was weer even de reactie vanaf mij kant!
    Gegroet!
  • Nino  
    Leuk, het moet daar wel goed druk zijn geweest in Brouwersdam... trouwens, brouwen.... mmm... biertje...nou ja van t weekend dan he :-P
    Maar voordat je langskomt wel ff die schoenen laten luchten graag ja :-P
  • dRob  
    Leuk verhaal maar CaS werd en WORD georganiseerd door de mannen van Blof.......

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.