Leon Meijer's persoonlijke weblog

 • September, 2013
 • LMeijer.nl 7 jaar!

  Jajajajaaa bijna 10 jaar! Maar in iedergeval nu 7 jaar, LMeijer.nl. De laatste tijd gebeurd er niet veel hier op de blog maar heb ook niet mega interessante dingen te melden maarja dat is zeker geen reden om ermee te stoppen.

  Wel ben ik bezig met Philips HUE overal aan te hangen, bezoekersaantallen, pageviews, berichtjes en zelfs het Openbaar Vervoer in Den Bosch is gekoppeld via LMeijer.nl aan deze leuke Philips lampjes!

  Misschien ooit een keer nadenken over een ander design maar ik ben geen designer dus dat kan nog wel ff een paar jaar wachten, de site loopt vast niet weg hihi.

  Nou op naar de 8 jaar!
 • Augustus, 2013
 • LowLands 2013

  Lowlands 2013!

  Oke, deze editie van Lowlands 2013 is toch wel de raarste in mijn korte Lowlands geschiedenis (dit was de 3de keer).

  Ik zou met Malou gaan, maar omdat het tussen haar en mij al niet lekker loopt en we een week voor LL een soort van ruzie kregen wilde ik haar niet meer meehebben. Nouja, niet zonder een excuses maar dat kon er niet vanaf en/of ze had al geen zin meer (tsja niet iedereen doet iets voor een ander en voor zichzelf) en dus had ik keen aantal opties;

  Alleen naar Lowlands?
  Met iemand samen naar Lowlands die ik ken?
  Met een totaal onbekende naar Lowlands?
  Niet naar Lowlands?

  Natuurlijk, de eerste sowiso, niet gaan is dus eigenlijk geen optie. Maar leuker is met iemand samen en ik had dus nog een kaartje over want wat ik begreep was dat Malou sowiso niet wilde gaan, dus... een post op Facebook wie wil er mee naar LL2013 en wat ge-sms...

  Dave reageerde op de FB post dat hij wel mee wilde maar dat alleen zaterdag zou kunnen, nou zijn er geen dagkaarten dus dan zou ik alsnog 2 dagen alleen daar zijn maar,,, why not? Later liet hij weten toch niet te kunnen dus the search kept going on...

  12 augustus 2013 ondertussen op Facebook...

  Ik had Dian (die ook in 2006 mee was naar Rusland) geholpen met wat digitale dingetjes en die wilde mij daar graag voor bedanken maar ik wist ook niet precies hoe want was toch een kleine moeite... Dus eh “Ik zoek nog iemand voor Lowlands :-P”
  Waarop zei antwoorde...
  “Ow, ik weet wel iemand”

  Een paar minuten later...

  Wendy Breeman was wel geinteresseerd om mee te gaan naar Lowlands dus FB gegevens uitgewisseld en om 01:30 begonnen we te praten over Lowlands, ik heb haar uitgelegd waarom ik dan nog een kaartje overhad en dat ik er niks voor hoef te hebben als zij het ziet zitten om mee te gaan naar Lowlands 2013!

  Enthousiast dat ze was, meteen van die, die, die en die wil ik zien tralala :-P Dat ging goed!

  Of ik het niet erg vond dat ze zaterdagavond naar een verjaardag moest? Neu lekker belangrijk, als je mee wil vind ik het allang goed :-P.

  Ze zou er nog even over nadenken maar een dag later was het eigenlijk al gefixed, we zouden samen naar Lowlands 2013 gaan! Dus, plannen, shoppen, overleggen, inpakken en ... wegwezen!

  Allebei een lijstje gemaakt met drank en eten die we zouden halen, blokkenschema’s gemaakt en geprint (= gepersonaliseerde versie van het tijdschema van optredens).

  Wel moest ik ook nog een tent hebben want de tent van Malou had z’n beste tijd gehad en ook niet echt waterdicht, maar nergens een fatsoendelijke tent te krijgen, alleen via internet, zelfs bij V&D stond “Niet af te halen bij vestiging” - waardeloos dus.
  Dus toch maar online? Ja marktplaats :-P De volgende dag nog (2 dagen voor Lowlands) kon ik een tent ophalen in Utrecht (aangezien ik daar werk was dat 10 minuten omrijden) dus tent ook gefixed. Ready 2 GO? Yes!

  15 augustus 2013

  Allebei moesten we ongeveer 1,35 uur reizen naar station Lelystad (ditjaar geen ’t Harde), dus rond half 4 afgesproken om de spitsbeperking van NS tegen te gaan, ik kwam 10 min later aan dus ze stond al te wachten op het station, ff snel hoi en hup naar de pendelbus naar het festivalterrein!

  In 2012 en 2011 stond er voor de ingang een mega rij waar je uren in stond te wachten tot je het polsbandje om je arm krijgt maar nu stond er bijna NIKS, echt we hoefden maar kort te wachten, mooie polsbandje erom, krantje, programmaboekje en Lowlands vuilniszak en ehm... massa’s mensen achter de ingang ditkeer :-P.

  Voorgaande jaren stonden Malou en ik op de camping na de ingang linksaf en dan een eindje rechtdoor, rechts, links en dan rechts vlakbij het badhuis, maar Wendy wilde graag dichterbij het festivalterrein staan en stond normaal op camping 2, was het voordeel heeft dat je super dichtbij de festivalingang zit (de festivalingang scheid het festivalterrein van het 24 uurs gebied en de campings, dit is ook waar je polsbandje gechecked wordt).

  Maar er stond dus een mega rij voor “de brug” dus stukje bij beetje kwamen we verder maar het was echt een hell of a job om die spullen over die brug te krijgen! Pfff waren we best moe van!

  Na het vinden van een plekje op camping 2 tegenover de Koffiekeet naast het badhuis aan de weg (lekker makkelijk terugvinden :-P) zijn we in het 24 uurs gebied gaan eten en daarna ff in de 24 uurs tent geweest.

  16 augustus 2013

  Vrijdags barste het festival los, heerlijk dat “welcome home” gevoel zodra we het festivalterrein opliepen!

  Op de vrijdagplanning stond:

  Theme park, Bullet for my valintine, Vilagers, Band of horses, De jeugd van tegenwoordig, Slayer, Nine inch nails en wat van de late night dj’s.

  Bij de jeugd van tegenwoordig was er een klein beetje regen maar we wilde die wel zien, alleen de Alpha tent puilde zo erg uit dat je er gewoon zelfs je armen niet kon bewegen zo vast stond het! Dus helaas waren we daar snel weg, savonds was Slayer, niet mijn band, dat geschreeuw neu thx maar ik zou wel mee gaan en we zouden er maar 50% zijn en de rest naar Nine inch nails gaan maar de Lowlands 2013 generatie had zich bedacht kom we gaan is lekker beuken in de tent waardoor iedereen doorelkaar (nou bijna) vloog dus we waren elkaar toen kwijt geraakt, en het mobiele netwerk zat zo dicht dat we elkaar niet konden bereiken en ik 1 van haar 2 nummers verkeerd in m’n telefoon had gezet dus heb ik eerst gewacht aan de rand van de Grolsch tent en daarna bij de Alpha tent waar nine inch nails kwam maar niks... Het was al later op de avond en begon ook nog eens te regenen dus ben ik maar naar de camping gegaan waar we elkaar daarna weer gevonden hadden.

  Ook ditjaar stond de greenpeache hijskraan er weer, daar kon je aan gaan hangen en dan een soort “boortoren” uit het water vissen, daar heeft Wendy nog aangehangen maar om allebei aan de beurt te komen hadden we geen tijd ivm de planning dus uiteindelijk ben ik niet geweest maar wieweet in 2014?

  Wendy voelde zich alleen een beetje ziek en is savonds opgehaald door haar vader om later terug te komen na de verjaardag die ze ook nog had zodat we nog een goede festivaldag zouden hebben, ik heb haar ff via de bypass route naar de get & ride gebracht en zo werd het...

  17 augustus 2013

  Op de planning The opposites, The lumineers, Imagine dragons, The veils en the Editors.

  Toen ik ff wat zat te eten raakte ik aan de praat met een groepje mensen en daarmee ben ik oa naar the editors geweest, dat is wel fijn aan Lowlands, je legt heel makkelijk contact en niks is te gek!

  18 augustus 2013

  Eerst even naar het festivalterrein, beetje impressiefoto’s maken van het terrein en daarna weer met Wendy het festival afmaken!

  Op de zondagse planning stonden oa Fall out boy, Franz ferdinant, The knife, Nick cave the bad seeds en savonds laat Superstijl en 90’s alternative.

  Tijdens de 90’s alternative weer een groepje mensen ontmoet, nog een lache groen lampje gekregen die je om je vinger kan doen als soort ring, leuk als je er meer van hebt, voor feestjes en uiteraard festivals :-P.

  19 augustus 2013

  Op maandag besef je je weer dat het festival voorbij is, wat gaat dat snel, veels te snel! Spullen pakken en wegwezen weer naar huis!

  Was it good, or was it good?

  Ja goed was het zeker! Toch wel appart om met een wildvreemde naar een 3 daags festival te gaan :-P maarja 2013 moet alles kunnen en ik vond het gezellig ;-).

  bedankt

  Ik wil Dian bedanken voor het mega snel vinden van een razendenthousiaste Lowlander en Wendy voor het mee gaan met een “vreemde” (me) naar Lowlands 2013!

  Really cool!

  2014

  Eerst dacht ik 2014 misschien maar niet, maar eigenlijk heb ik stiekem toch weer zin om volgend jaar weer te gaan!

  Met wie? I don’t care, met een leuk iemand of meerdere leuke iemanden, misschien Malou als die weer normaal kan doen :-P nouja als ‘we’ weer normaal kunnen doen :-P.

  Hier vind je een aantal foto's van LL2013
 • All good things...

  Come to an end (Nelly Furtado), van vlammen naar rook, van Upgrades... naar Downgrades?

  Tsja... zo gaan die dingen maar soms heb ik echt teveel geduld :-P echt TE VEEL zegmaar :-P En dat geduld was na...

  01,7257 jaar of
  20.7064 maanden of
  54422425254 miliseconden

  Een beetje opgeraakt....

  Explain?

  Nou voor de volledige gebruiksaanwijziging staat mijn telefoon aan en mailbox open maar goed, here we go...

  1,7 jaar geleden kregen Malou en ik verkering, leuk want ik zag het al veel eerder zitten maar Malou niet helemaal dus nja dan (nog) niet maar uiteindelijk toch wel, leuk leuk, ik wilde opzich meteen samen wonen en wilde toch weg uit Ermelo, maar Malou wist het nog niet zeker en heeft toen eerst nog in Zeist gewoont, tijdens dat alles was ze wel vaak hier, maar als ze een week weg was en dan bijv. weer kwam dan kon je niet echt bepaald zeggen love is in the air, het vuur der liefde (het welbekende onderbuikgevoel) was er niet ofzo, nouja als het er was dan had ze er al snel genoeg van, 9 van de 11 keer moest het ook van mij uit komen maar,,, geduld is een schone zaak zou je zeggen....
  ± een half jaar geleden toch besloten om samen te gaan wonen, naar mijn mening ging dat erg goed en dat waren ook de signalen die ik binnen kreeg, maar ik miste nogsteeds de LOVE factor, er is was wel een sterke vriendschap maar meer dan af en toe een kusje of een knuffel kwam er niet uit voort ofzo, heel raar ik kan het ook niet omschrijven, dat gaat toch vanzelf? Dat was wel mijn ervaring uit het verleden in iedergeval...
  Wat bleek was dat Malou zich nog niet zo prettig voelde met samen wonen (na een half jaar?!) eeehm... en dus eigenlijk toch nog zelf ergens wilde gaan wonen, dat zag ik totaal niet zitten, zien we elkaar bijna helemaal niet meer, zo gaan vrienden met elkaar om maar stelletjes niet toch? Uiteindelijk toch besloten gewoon wel samen te blijven wonen maar vandaag hebben we besloten er mee te stoppen omdat ik het verkering/stelletjes/relatie blablabla effect heel erg mis en Malou mij dat na eigen zeggen niet kan geven 'nog niet' maarja ehm... 1,7 jaar verkering + weetikveel hoelang vriendschap daarvoor = wel HEEL VEEL GEDULD en dat is nu op :-P.

  Dus, conclusie nu kan alles weer uitelkaar geschroefd worden, en ze leefden nog lang en gelukkig:P Ik heb ook helemaal niet het gevoel dat er nu echt iets veranderd is of gaat veranderen :-P vrienden waren we al en dat zullen we wel blijven het enige verschil wat er dalijk is is dat we niet meer samen wonen, that's all...... nee echt:P that's all...

  Wel jammer en ik snap het gewoon niet, iedereen heeft toch gevoelens of...... niet?

  Acha, zo gaan die dingen :-P volgende week gewoon gezellig naar Lowlands 2013 !!
 • Juli, 2013
 • Ken je die mop over 2 mensen die naar Frankrijk gaan?

  Inderdaad, die gingen niet...

  Maar nu ff serieus want zo grappig is dit niet maarja goed, zonder (flauwe) humor wordt het wel een saaie boel...

  Na een goeie vakantie in Blanes vorig jaar zouden Malou en ik ditjaar op vakantie gaan naar La France, naar Argelès sur Mer om precies te zijn. Maar 3-4 dagen voor de vakantie ging het met Malou helemaal mis, ik werd op m'n werk gebeld door de politie dat de buren (welke weten we niet) hadden gebeld omdat ze wat psychotische klachten vertoonde. Het was goed mis en dus hebben we last minute de vakantie geannuleerd :-(

  Jammer maar helaas, nu gaat het weer (vrij) goed met haar gelukkig :-).
 • Juni, 2013
 • Do 'hue' want a strobe up there?

  Sorry for the non-English people, this one will be in English;

  For those building apps for the hue lighting system this might be interesting.

  Read this first
  This post contains undocumented features of the Philips hue lighting system.
  Use of the code below is at your own risk. It is possible that Philips will put limits in place to prevent the system from producing this many flashes (strobes) per second.

  On the day of the Developers Conference I was told that maybe this entire feature will be removed or changed in a way that it will no longer strobe.

  For those playing computer games, there is always a warning for people suffering from epilepsy, read with care and don't say I didn't warn you :-)

  Warning!
  LED strobe lights are are very powerful devices, use them with extreme care. The visual stimulation is so intense, they can spell quite a hypnotic effect. But what is much lesser known is that they can also trigger epileptic seizures.

  So dont' let your buddies fool around with LED strobes if it is your party. There may be someone in your company suffering from epilepsy and intense stobing could be dangerous for them.

  As shown in the youtube video below I finally got the 'strobe' function of Hue up and running.

  The pointsymbol API
  On the developers page of Hue they wrote that the pointsymbol is an object and that it's reserved for future functionality and my guess is that it's much more then a strobe feature. My guess is that it can be used to put multiple lights different states simultaneously without the need of calling the lights/#/state API.

  Each light can have 8 symbols stored, turning the light off using the wall switch will reset the pointsymbol but only the light forgets it, on the bridge you'll still see the previous symbol but you'll have to set it again.

  To set a pointsymbol do a HTTP PUT request to:

  http://yourbridge/yourapikey/lights/#/pointsymbol

  The value must be an object with at least one "symbol" for example:

  {"1":"0A00F1F01F1F1001F1FF100000000001F2F"}

  What's that? Well, I'm still trying to find out what the line above is exactly doing when transmitted to the light(s) but... it strobes. I have more strobe lines that work e.g. changing the first 0A to 14 will make the effect more yellowish and increasing that value will make it flash faster.

  I managed to get pink, yellow, blue, green and white like strobes but what value contains the color? I tried XY colors, XY colors in HEX and RGB (decimal and hexadecimal) but couldn't really figure out yet how to apply colors. I've also got the brightness changed by playing around but how this value is build is undocumented and unfortunately I'm unable to do it for you. But I'm guessing that the value contains sections maybe for each individual LED inside the hue light (or a group of lights) there are eleven LEDs inside the lightbulb so it might be a bit much to put in a hexadecimal string of max 41 characters (a problem you might face if the hex is shorter then 41 characters is that the symbol won't be set). When filming the flashing lights you see the effect like it is circling above the lightbulb (and sometimes makes the light look off and the effect flying above it :-P it's a kind of magic) so maybe that's in there.

  If you find out before it got documented please let me know!

  The symbolselection API
  Now you've got the symbol(s) set to e.g. 5 lights (like I have done in the Youtube below) you need "transmit" the symbol using a symbol selection.

  To do this do a HTTP PUT request to:

  http://yourbridge/yourapikey/groups/#/transmitsymbol

  I've got this code from a video created by Q42, they display the output of Fiddler2 (HTTP debugger) on screen and using a screenreader I snatched the value of the screen...

  It looks like:

  {"symbolselection":"01010501010102010301040105","duration":2000}

  This is the point where car drivers in your street think they're catched by a cam...

  My guess is that 0101 stands for go from light number 1; in steps of 01 symbol at a time; to light 05 but changing the first 01 looks nothing changed and the second 01 makes the effect not applying at all so what is 0101?
  05 is the number of lights used. Then after 010105 it does: 0101 (light one, do symbol one) and 0102 (light two, do symbol one) and 0103 (light three, do symbol one) etc...

  As far as I know there is not such "wait for, then go" so you'll see all the lights playing the pointsymbol set in the pointsymbol API (each light can have 8 different pointsymbols with a minimum of 10 characters (the other 31 can be zero, but this needs documentation :-)).

  Don't forget to set the duration parameter in milliseconds, 65000 (one minute and five seconds) is the max on my hue bridge, but I think having it running for 2 seconds might be enough :-).

  note
  The pointsymbol API is applied on the light(s).
  The transmitsymbol API is applied on the group(s). The light numbers in the symbol selection are hexadecimal (1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,E,F,10,etc


  Thank hue
  For reading this post and hopefully someone can clarify a few things behind the pointsymbol sauce.


  Youtube
  Here's a youtube video showing my five dining table lights doing the strobe effect using the code above:

 • Groots met een zachte G 2013

  15 januari 2013
  Vandaag (15 januari 2013) heb ik van Malou twee kaartjes gekregen voor het Groots met een zachte G concert van Guus Meeuwis in het Philips stadion te Eindhoven op:

  7 juni 2013
  De tijd vloog voorbij en zaterdag 7 juni is niet alleen mijn oma jarig (gefeliciteerd met je 87ste verjaardag;)) maar zou ik ook samen met Malou naar Guusje gaan.

  Het liep niet helemaal volgens plan want op het allerlaatse moment ging door omstandigheden Malou niet meer mee. Snel nog een paar mensen gevraagd maar er was een beetje te weinig tijd om nog iets te regelen dus uiteindelijk ben ik alleen gegaan.

  Meestal ga ik veels te vroeg weg dus nu heb ik alles een beetje uitgesteld tot het laatste "moment" rond 17:00u ben ik met de fiets richting het station van Den Bosch gegaan en had om 17:24 de trein naar Eindhoven die gelukkig niet super vol zat dus kon nog zitten.

  In Eindhoven aangekomen ben ik met de 'een beetje' stroom mensen mee gelopen richting het Philips stadion. Halverwege de stad lag een oranje loper naar het stadion.

  Rond 18:00u kwam ik aan bij het stadion en daar stond netjes aangegeven waar welke ingang was (ik moest bij 36 zijn). Eenmaal door de kaartcontrole kwam ik in het stadion en heb toen even gevraagd hoe het zit met de vakken en rijnummers, dat was vrij eenvoudig de rijnummers stonden op het beton van de tribune en de stoelnummers op de stoeltjes dus dat was makkelijk zoeken. Ik zat in vak L rij 10 stoel 32 helemaal aan de overkant van het podium.

  Het was nog erg rustig in het stadion en er werd nog wat muziek gedraaid.

  Binnen 2 uur stroomde het stadion langzaam vol, om 18:30 zou je zeggen 'komt dit hele ding vol?' en om 19:45 zit het hele stadion inclusief het veld vol!

  In deze 2 uur gingen 2 DJ's van Radio 538 met de camera het publiek rond om zo een soort van te communiceren met de mensen "geef elkaar is een zoen" of "ga eens dansen" en dat was dan te zien op de grote schermen in het stadion.

  Gers Pardoel zat in het voorprogramma en deed nummers als broodje bakpao, ik neem je mee en liever dan lief.

  Na Gers was er nog heel even muziek en iets na 20:00u kwam Guus Meeuwis het podium op en begon met het nummer het kan hier zo mooi zijn.

  Na het eerste stukje zingen vertelde Guus dat hij een aantal verrassingen heeft voor het publiek omdat Groots 'jarig' is (8ste keer/8 jaar).

  En iemand die jarig is die tracteerd dus toen riep hij een aantal dames met oranje shirts het publiek in die schaaltjes met blokjes kaas en worst ronddeelde, dat ging als een lopend vuurtje de tribune over zo kon iedereen iets pakken het het weer doorgeven aan zijn of haar buurman of buurvrouw.

  Guus heeft heel wat liedjes gedaan waaronder per spoor (ke-deng, ke-deng), verliefd zijn is veel leuker, brabant, T dondert en T bliksemt, de nieuwe single zeejen van tijd en nog veel meer!

  Halverwege had hij een gast en gelukkig was dat niet Rowen Heeze maar Racoon!

  Racoon zong hun nieuwste nummer "oceaan" (een Nederlands nummer van ze) en een aantal nummers waaronder 1 nummer samen met Guus Meeuwis "Het is een nacht in de 'love you more' remix" het was dus een mix van het is een nacht van Guus en het nummer Love you more van Racoon, dat was een mooie combi!

  Tijdens het nummer T dondert en T bliksemt werd er ook een beetje met bier gesmeten!

  Ook was er vuurwerk tijdens "Ik wil nog niet naar huis" zag er ook vet uit.

  Rond 23:10 was het concert afgelopen en ben ik weer terug gelopen naar het station en vanaf daar thuis afgezet.

  Ik heb een aantal foto's en filmpjes gemaakt tijdens de optredens.

  De foto's zijn hier te vinden en de videos staan hieronder (automatisch downloaden staat uit zodat ze niet allemaal tegelijk beginnen te laden).

  De filmpjes zijn met mijn Nokia gemaakt en dus niet in HD en sommige zijn maar heel kort maar zo geeft het je toch een beeld van de sfeer!

  Het is het nog een keer gaan zeker waard maar met aanhang is wel :-)

  Gers Pardoel - bagagedrager


  Gers Pardoel - liever dan lief


  Guus Meeuwis - het kan hier zo mooi zijn


  Guus Meeuwis - ik wil je


  Guus Meeuwis - alles wat ik wil


  Guus Meeuwis - brabant


  Guus Meeuwis en Gers Pardoel - nergens zonder jou


  Guus Meeuwis - geef mij nu je angst


  Guus Meeuwis - blij dat ik je niet vergeten ben


  Guus Meeuwis en Racoon - het is een nacht "love you more" remix


  Guus Meeuwis - mag ik dansen & verliefd zijn is veel leuker


  Guus Meeuwis - slotakkoord


  Guus Meeuwis - ik wil nog niet naar huis & Zeejen van tijd

Pagina 37 van 40, totaal 238 artikelen