Leon Meijer's persoonlijke weblog

Groots met een zachte G 2013

15 januari 2013
Vandaag (15 januari 2013) heb ik van Malou twee kaartjes gekregen voor het Groots met een zachte G concert van Guus Meeuwis in het Philips stadion te Eindhoven op:

7 juni 2013
De tijd vloog voorbij en zaterdag 7 juni is niet alleen mijn oma jarig (gefeliciteerd met je 87ste verjaardag;)) maar zou ik ook samen met Malou naar Guusje gaan.

Het liep niet helemaal volgens plan want op het allerlaatse moment ging door omstandigheden Malou niet meer mee. Snel nog een paar mensen gevraagd maar er was een beetje te weinig tijd om nog iets te regelen dus uiteindelijk ben ik alleen gegaan.

Meestal ga ik veels te vroeg weg dus nu heb ik alles een beetje uitgesteld tot het laatste "moment" rond 17:00u ben ik met de fiets richting het station van Den Bosch gegaan en had om 17:24 de trein naar Eindhoven die gelukkig niet super vol zat dus kon nog zitten.

In Eindhoven aangekomen ben ik met de 'een beetje' stroom mensen mee gelopen richting het Philips stadion. Halverwege de stad lag een oranje loper naar het stadion.

Rond 18:00u kwam ik aan bij het stadion en daar stond netjes aangegeven waar welke ingang was (ik moest bij 36 zijn). Eenmaal door de kaartcontrole kwam ik in het stadion en heb toen even gevraagd hoe het zit met de vakken en rijnummers, dat was vrij eenvoudig de rijnummers stonden op het beton van de tribune en de stoelnummers op de stoeltjes dus dat was makkelijk zoeken. Ik zat in vak L rij 10 stoel 32 helemaal aan de overkant van het podium.

Het was nog erg rustig in het stadion en er werd nog wat muziek gedraaid.

Binnen 2 uur stroomde het stadion langzaam vol, om 18:30 zou je zeggen 'komt dit hele ding vol?' en om 19:45 zit het hele stadion inclusief het veld vol!

In deze 2 uur gingen 2 DJ's van Radio 538 met de camera het publiek rond om zo een soort van te communiceren met de mensen "geef elkaar is een zoen" of "ga eens dansen" en dat was dan te zien op de grote schermen in het stadion.

Gers Pardoel zat in het voorprogramma en deed nummers als broodje bakpao, ik neem je mee en liever dan lief.

Na Gers was er nog heel even muziek en iets na 20:00u kwam Guus Meeuwis het podium op en begon met het nummer het kan hier zo mooi zijn.

Na het eerste stukje zingen vertelde Guus dat hij een aantal verrassingen heeft voor het publiek omdat Groots 'jarig' is (8ste keer/8 jaar).

En iemand die jarig is die tracteerd dus toen riep hij een aantal dames met oranje shirts het publiek in die schaaltjes met blokjes kaas en worst ronddeelde, dat ging als een lopend vuurtje de tribune over zo kon iedereen iets pakken het het weer doorgeven aan zijn of haar buurman of buurvrouw.

Guus heeft heel wat liedjes gedaan waaronder per spoor (ke-deng, ke-deng), verliefd zijn is veel leuker, brabant, T dondert en T bliksemt, de nieuwe single zeejen van tijd en nog veel meer!

Halverwege had hij een gast en gelukkig was dat niet Rowen Heeze maar Racoon!

Racoon zong hun nieuwste nummer "oceaan" (een Nederlands nummer van ze) en een aantal nummers waaronder 1 nummer samen met Guus Meeuwis "Het is een nacht in de 'love you more' remix" het was dus een mix van het is een nacht van Guus en het nummer Love you more van Racoon, dat was een mooie combi!

Tijdens het nummer T dondert en T bliksemt werd er ook een beetje met bier gesmeten!

Ook was er vuurwerk tijdens "Ik wil nog niet naar huis" zag er ook vet uit.

Rond 23:10 was het concert afgelopen en ben ik weer terug gelopen naar het station en vanaf daar thuis afgezet.

Ik heb een aantal foto's en filmpjes gemaakt tijdens de optredens.

De foto's zijn hier te vinden en de videos staan hieronder (automatisch downloaden staat uit zodat ze niet allemaal tegelijk beginnen te laden).

De filmpjes zijn met mijn Nokia gemaakt en dus niet in HD en sommige zijn maar heel kort maar zo geeft het je toch een beeld van de sfeer!

Het is het nog een keer gaan zeker waard maar met aanhang is wel :-)

Gers Pardoel - bagagedrager


Gers Pardoel - liever dan lief


Guus Meeuwis - het kan hier zo mooi zijn


Guus Meeuwis - ik wil je


Guus Meeuwis - alles wat ik wil


Guus Meeuwis - brabant


Guus Meeuwis en Gers Pardoel - nergens zonder jou


Guus Meeuwis - geef mij nu je angst


Guus Meeuwis - blij dat ik je niet vergeten ben


Guus Meeuwis en Racoon - het is een nacht "love you more" remix


Guus Meeuwis - mag ik dansen & verliefd zijn is veel leuker


Guus Meeuwis - slotakkoord


Guus Meeuwis - ik wil nog niet naar huis & Zeejen van tijd

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.