Leon Meijer's persoonlijke weblog

 • Juni, 2012
 • Kinderen geen bezwaar!

  Is de naam van een Nederlandse commedy serie bij de vara... Vorig jaar ben ik al een keer bij de opnames geweest maar omdat de serie na aflevering 210 moet stoppen ben ik samen met Malou nog maar een keer geweest, en wel op dinsdag 12 juni!

  Rare is dat ik helemaal geen blog kan vinden over dee vorige keer dus dan doen we het nu maar een keer uitgebreid!

  Om 19:00u moesten we aanwezig zijn bij Studio #20 (vorig jaar was het 19) op het MediaPark in Hilversum, dat was ook gelukt alleen stonden we bij de crew-ingang maar hadden daar al wel de schrijver Haye van der Heide gezien en "grote oma" (Ingeborg Elzevier) alleen jammer dat ze niet ff zeiden "je moet omlopen" maargoed Lekker Belangrijk! Aangekomen bij de publieksingang werd ff gechecked of we op de lijst stonden en hebben we ff wat gedronken en gegeten. Rond 19:45 gingen we richting de set.

  Iedereen kon even een plekje zoeken op de tribune en er werd het een en ander verteld over de aflevering en de acteurs werden voorgesteld + wat uitleg over de voorgaande afleveringen om het verhaal te vertellen, de aflevering heet "Dapper is ook zielig" en gaat over eh dat mag je lekker volgend jaar zien als de aflevering wordt uitgezonden! Ik kan een kleine hint geven: De acteurs in deze aflevering zijn:

  Ingeborg Elzevier als Virginie Zegers (aka Grote Oma)
  Gürkan Küçüksentürk als Sinan
  Céline Purcell als Julia Zegers
  Joey van der Velden als Daan van Doorn
  Jorrit Ruijs als Patrick
  Alfred van den Heuvel als Gerard van Doorn
  Anne-Mieke Ruyten als Maud Zegers

  Na de voorstelronde ging er eerst nog een monitor stuk :-P altijd handig, die monitoren staan er zodat het publiek min of meer kan zien hoe de scenes er straks uit zien als de aflevering gemonteerd is.

  Er waren dit keer 13 scenes (0 t/m 12) de een wat langer dan de ander ze werden wel allemaal live opgenomen in volgorde zoals ze straks op TV te zien zijn (ergens in 2013).

  Tijden de opname werd er o.a. verteld dat acteurs soms hun voorkeur voor het eten mogen doorgeven want in de scene dat ze zitten te eten (avond eten) wordt er gewoon echt gegeten, grote oma zegt bijvoorbeeld in een eerste scene dat ze zin heeft in varkenshaajses, die kregen ze ook (weet niet of ze er echt zin in had hoor) maar toen de eet-scene kwam zei ze: "Hoop niet dat hij opnieuw moet want heb echt geen honger" :-P

  Uiteraard gaat er ook wellis wat mis en dan moet zo'n scene helemaal opnieuw dat gebeurde een paar keer en dan moet het publiek opnieuw lachen alsof het compleet nieuw is want er wordt geen lachband o.i.d. afgedraaid, het lachen wat straks te horen is, is dus gewoon het publiek wat er zat, wij dus.

  Na de opname mochten we nog even op de set kijken en foto's maken van de set.
  Heel veel spullen die er staan zijn ook gewoon nep zoals bananen en sinasappels (fruit dus). Er is wel een echte kraan met water en een koelkast die het doet met echte vla en drinke, de wijn is gewoon bessensap;).
  En een voordeur is er ook niet echt. De trap naar boven loopt wel naar boven maar daar is verder "niks" de overloop boven staat er gewoon naast...

  Wij waren dus bij aflevering 209, de 1 na laatste van de serie. Eigenlijk wilde ik naar de aller laatste aflevering maar die wordt zonder publiek opgenomen dus we zijn nu eigenlijk toch bij de laatste geweest, de laatste met publiek! Maar voor mensen die de serie kennen, er is heel wat gebeurd in voorafgaande afleveringen die nog ook nog niet zijn uitgezonden.

  Jammer jammer dat de serie moet stoppen, nu is er helemaal geen commedy meer op de Nederlandse TV dalijk, jah herhalingen...

  En dan zijn HIER nog wat foto's.
 • April, 2012
 • 538 Koninginnedag 2012

  Jah dat had je gewilt! Nee ditjaar geen Q-day op het museumplein in Amsterdam omdat de burgemeester van Amsterdam het niet wilde hebben...

  Dus, looking for something new en dat hebben we gevonden, Malou en ik, we zijn naar Arnhem gegegaan waar ook vanalles te doen was!
  Het was er niet super druk en wat het meest opviel was dat iedereen ditjaar zo niet-oranje gekleed was, echt kei veel mensen die helemaal niet in het oranje waren maar in gewone kleding...

  Er was op elk pleintje wel een podium en er liepen muziekanten door de stad. Er waren ook een aantal markten. Bij de grote markt waren we alleen vrij laat of beter gezegd hij ging gewoon vroeg dicht dus dat was wel weer jammer.

  Het was ook lekker weer dus nog ff bij de rivier gezeten en genoten van de muziek en de zon!

  Ditjaar dus ook geen downloadbare opnames van het Q-day feest! Ben benieuwd wat er volgend jaar te doen is...
 • ZieZo beurs 2012

  Op zaterdag 14 april ben ik weer samen met Malou bij de ZieZo beurs geweest in Houten.
  De reis naar de Expo ging niet helemaal vlekkeloos. We moesten keilang op de bus wachten die van station Houten naar de Expo hal reed. Maar na zo'n half uur te hebben gewacht kwam er dan eindelijk een bus, maar nee "Ik heb nu pauze" zei de chauffeuze (stomme muts :-P) dus NOG langer wachten, na al dat wachten kwam er dan toch een bus aankakken en konden we naar de Expo.

  Eerst ff registreren bij de ingang en de jassen weghangen daarna naar de beurs. Het begon met een TV loep met OCR2Speech (dus je legt er een boek onder en de tekst wordt uitgesproken), knap werk alleen vond ik het vaag dat het ding heel sloom was met inzoomen, dus ik vroeg aan dat poppetje wat erbij stond waarom is dat? "Nou" zegtie "dat komt omdat het full-HD is en dat duurt langer" waarop ik vroeg "Waarom HD?, je hebt het over blinden en slechtzienden komop die zien echt geen verschil :P" waarop hij weer zei, "inderdaad en het is nogis 800 euro duurder ook!" nou beetje dom dus! Er zijn vast mensen die slechtziend zijn die het verschil tussen HD en niet HD zien maar ik niet gelukkig anders wil ik straks ook alleen nogmaar HD en vind gewoon beeld goed genoeg;).

  Verder waren de gebruikelijke stands er weer: Bartimus, Optelec, Freedom Scientiffic en alle geleidehondenscholen.

  Om eerlijk te zijn was de beurs niks bijzonders op zo'n loep die kan voorlezen na dat was wel interessant.

  Wel een reden om volgend jaar niet meer te gaan of er moet echt iets geweldigs zijn!
 • Februari, 2012
 • Carnaval 2012

  Beter laat dan nooit! Een blog over de carnaval van 2012!

  Ook dit jaar heb ik samen met Malou de carnaval niet overgeslagen en zijn we gezellig gaan stappen.

  We hebben de meeste tijd in de kroeg in Eindhoven rondgehangen, was erg gezellig! Op zondagnacht/maandagochtend (05:19u) zijn we met de eerste trein nog naar Den Bosch gegaan, er zou om 4 uur een trein rijden maar dat bleek niet te kloppen, dus moesten we bij 'n dicht station wachten! Aangekomen in Den Bosch zijn we door iemand naar huis gebracht en hebben we nog ff thuis het feestje voortgezet, 't was weer top dus!

  Tot volgend jaar!
 • Januari, 2012
 • Nog ff snel met de trein

  Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari zijn Malou en ik nog ff wat dingetjes gaan doen met de trein, dit omdat wij 2 dagkaarten hebben gekregen van Malou haar ouders ivm 5december/kerst/eindejaarsgeneuzel... en deze waren blijkbaar niet 1 jaar geldig maar tot en met zondag 29 januari.

  Vrijdags zijn we naar Amsterdam gegaan, beetje de stad verkennen, shoppen en met de metro en tram!

  We zijn allemaal winkeltjes in geweest met spulletjes van Amsterdam, 't is net of je in het buitenland loopt daar met al die touristische attracties!

  Savonds zijn we via Hilversum weer terug gegaan naar Den Bosch, tsja als je toch gratis kunt reizen moet je er gebruik van maken!

  De 2de kaart die we hadden, hebben we zaterdag gebruikt, toen zijn we naar Duinrel geweest, om precies te zijn naar het tikkibad. Omdat Rosalie in de buurt van Waschenaar woont hebben we haar ook mee gevraagd, dat vond ze wel leuk!

  Vanaf Leiden CS zijn we met een krakkemikkerige bus (:P) naar Duinrel gegaan, je kon iets van 3 uur zwemmen op een kaartje (zijn verschillende kaartjes van 3 uur, 5 uur enzo).
  Er zijn daar echt VEEL gijbanen, ook erg vette, o.a. een turbotol net als in de Tongelreep ook 1 die supersnel gaat, nouja ze gaan bijna allemaal supersnel. Er is ook een soort glijbaantje die door het plafond gaat, je pleurt dan als het ware door het plafond in een zwembadje.

  Na het zwemmen hebben we bij Duinrel de bus gepakt naar Den Haag CS (is beetje vaag daar met die bussen...) daar is Rosalie weer naar Leiden gegaan en Malou en ik richting Den Bosch, ditkeer in 1x.
 • Verjaardag 2012!

  Ja mensen, ook in 2012 ben ik weer een jaartje ouder geworden, 24 om precies te zijn!
  Echt uitgebreid heb ik het ditjaar niet gevierd maar in het weekend van 3 februari is Johannes uit Bedum - Groningen naar Den Bosch gekomen om het te vieren.

  Johannes had een hele reis achter de rug en begon het nog te sneeuwen ook! dus dikke ellende met treinen en auto's, op de een of andere manier is het nog geen 1x 100% goed gegaan als ik naar Johannes ga of hij naar mij, 't schiet niet op!

  Het was erg gezellig met Johannes, Malou was er ook, we hebben pannenkoeken gebakken, TV gekeken, beetje gekletst en spelletjes gespeeld (ook op de PlayStation2).

  Zaterdag, 4 februari 2012 was ook nogis de grote dag voor LowLands fans, de kaartverkoop begon weer om 11:00u, om 11 uur dus de laptop aangezet en de telefoon erbij gepakt, vorig jaar kwam je erop internet niet door, dat was nu weer het geval dus bellen, alleen hadden ze nu een nieuw grapje: "Toets 1 voor lowlands, 2 voor anders" dus kies je 1 "alle lijnen zijn bezet, probeer het later nog een keer" en dan gewoon de verbinding verbreken! Maar... niet getreurd, de kaarten voor #LL2012 zijn binnen!

  Smiddags zijn we met z'n 3e naar het station gegaan, Johannes is weer richting Groningen gegaan ditkeer in 1x van Den Bosch naar Zwolle (intercity via Nijmegen, Dieren, Zutphen e.d.) en Malou en ik zijn richting Utrecht gegaan.

  Was weer een gezellig weekendje, leuk dat JLeijenaar er was!!

Pagina 33 van 40, totaal 238 artikelen