Leon Meijer's persoonlijke weblog

 • Juli, 2011
 • Tijd voor vakantie 1.0 2011

  Na al dat harde werken is het wel weeris tijd voor vakantie! Malou en ik hadden al een hele tijd het idee om op vakantie te gaan, eigenlijk vorig jaar al maar toen waren we rond deze tijd (ergens eind juli) een paar dagen op vakantie geweest met Janet haar tent (die NOGSTEEDS IN DE GANG STAAT OP DE WITTENBORGH!, ja laatst wilde ik er een keer langs, dat werd niet zo gewaardeerd maar de tenst die stond er nog:P)... Maargoed LB (Lekker Belangrijk)!

  De planning was om naar Italië te gaan maar i.v.m. prive omstandigheden was het beter als we niet zouden gaan, maarja je wilt toch op vakantie dus dinsdags kwam Malou met het idee om snel last-minute ergens heen te gaan, wij naar een reisbureau, maar die hadden alleen nog maar hele dure dingen dus helaas... Maar Malou was ooit in België in een Jeugdherberg geweest om precies te zijn in Oostende. Na wat uitzoekwerk door de moeder van Malou konden we vanaf woensdag 6 juli t/m zaterdag 9 juli 2011 in Jeugdherberg "De Ploate" - Oostende terrecht.

  Ik heb mijn grote vakantie tas die ik voor Rusland gebruikt heb opgehaald bij mijn ouders en gelijk de spullen ingepakt, savonds een Valys (taxi) geboekt die ons van hier (Den Bosch) naar Zeist bracht, vanaf daar zijn we de volgende ochtend met de trein naar Schiphol gegaan, vanaf Schiphol met de trein naar Antwerpen, we wisten niet goed hoe het nou zat met vervoersbewijzen, ik heb zo'n gratis geval en een begeleiderskaart, we konden er niet goed achterkomen de NS zei dat het ding in de BeNeLux geldig was, en in België kende ze wel zo'n begeleiderskaart maar "deze is van de NS" dus gratis tot antwerpen gereist en daar maar voor 15 euro 2 kaartjes naar Oostende gekocht, dat is goedkoper dan de auto:P;).

  Aangekomen in Oostende wisten we allebei niet hoe we bij de jeugdherberg komen moesten, we hadden maar een uur (van 16:00u tot 17:00u) want voor 17:00u moet je ingechecked zijn zegmaar...

  We hebben er 3 kwartier over gedaan, inclusief het vragen aan mensen "Dat is wel een eindje stappen", het was maar 1 KM maargoed...

  We moesten wel 1x van kamer switchen ivm volboeking maar dat was voor ons niet zo'n probleem, beetje jammer alleen dat je voor 10:00u van de kamer af moest dan;).

  Na de aankomst in de jeugdherberg zijn we Oostende wat gaan verkennen, er waren aardig wat renovaties gaande maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk!

  Ook hebben we een skelter (hoe schrijf je zoiets:P) gehuurd voor 'n half uurtje, hiermee hebben we ff lekker over de boulevard gescheurd en een stukkie door Oostende, nja erdoor... om de flats van de boulevard heen dan;) was wel lache!

  Savonds hebben we nog ff in de zee gezwommen, het water was lekkerder dan de buitenomgeving want het waaide nogal hard!

  Ik meende ook een zwembroek te hebben ingepakt maar die was "spoorloos" (bleek later gewoon in mijn slaapkamer op de grond te liggen maar goed:P) dus was ik maar in mijn korte broek gaan zwemmen.

  Savonds/snachts zijn we uit geweest, beetje feesten in wat kroegjes we hadden een gezellig straatje gevonden met wat kroegen.

  Donderdag zijn we weer op de boulevard geweest en hebben we nog ergens wat gegeten, op de menukaart stond "Soep van de dag (Soupe de jour)" we vroegen ons af of je ook andere soep kon krijgen, "ja hoor, geen probleem" komt ze terug "Groentesoep, verrassing!" pfffffff :-P als je tomatensoep besteld dan wil je toch geen verrassingen :-P nja toch maar opgegeten, beetje machtig alleen dus de frites die ik erbij had genomen zijn niet helemaal opgekomen of beter gezegd helemaal niet opgekomen:P

  Savonds weer uit geweest, de avond begon met een fixe onweersbui maar we zaten droog onder een luifel op het terras. Ik kwam in de kroeg nog wat Engelse tegen die in onze jeugdherberg verbleven, heel even mee staan praten, waren wel aardige lui.

  Vrijdags was het bewolkt en af en toe hier en daar een zonnetje, we zijn met het trammetje een stukje gegaan om is naar een ander strand te gaan, we waren de tram uit, onder de weg door gelopen, boven aan de duinen en.... regen, regen en nogis REGEN, een stortbui van heb ik jou daar... dus zijn we met de tram maar weer teruggegaan naar Oostende.

  Savonds ff een uurtje op bed gelegen beetje uitrusten en Malou was niet helemaal lekker dus zodoende, na het uitrusten heb ik ff wat frites gehaald bij de snackbar op de hoek, daar zag ik me toch iets smerigs, nja ik vind het smerig en heb het in Nederland nog nooit gezien, de man achter de frituur schept wat van die frites uit de bak boven de pannen (je weet wel dat ding waar altijd die frites op ligt...) schept dat in de frituur, nja ook niet zo gek als je gaat bakken, maar hij liet het er 10 sec in, haalt het eruit en kwakt zo de frites inclusief frituurvet terug in die bak... Echt lang bakken deden ze het ook niet en de smaak was nja... onbeschrijfbaar, eetbaar maar niet lekker ofzo;).

  Na mijn gevreet zijn we Triominos gaan doen (zo'n spelletje met driehoeken met cijfers erop:P), tijdens het spelen kwamen die Engelse gasten die ik had gezien in 't cafe langs het raam gelopen, en vroegen hoe de nacht was geweest in de kroeg en of wij zin hadden mee te gaan vanavond, nja... Malou was niet helemaal lekker en ik had ook niet super veel zin maar ach kom laten we mee gaan, het is toch de laatste avond!

  Eerst ff pinnen en daarna naar 't cafe, was wel gezellig alleen na 1 veels te duur drankje van 7,50 (pasoa jus, hebben ze in Engeland voor 1,50:P) was Malou toch te ziek om nog door te gaan dus zijn we retour jeugdherberg gegaan en gaan slapen.

  Zaterdag om 10:00u de herberg uit, spullen konden we daar laten staan, donderdags had ik een zwembroekje gekocht van 2,50 om fatsoendelijk te kunnen zwemmen dus zijn we gaan zwemmen in het zwembad wat we hadden gevonden, we dachten ook "ff geen zout!", er waren heel wat zwembaden vooral buiten maar het weer liet buiten zwemmen niet echt toe!

  Toen we in het water lagen van het zwembad bleek.... het ZOUT WATER TE ZIJN! hmmmmmm nice, denk je ff van al dat zeezout af te zijn haha;).
  Er was een glijbaan en 2 koude bubbelbaden, een wedstrijdbad en een kinderbadje binnen.
  De duikplank was helaas dicht...
  We hebben niet de hele dag gezwommen, rond een uur of 14:00u zijn we eruit gegaan en nog ff over de boulevard gelopen, rond 16:00u hadden we afgesproken met de ouders van Malou die kwamen ons halen in Oostende, we hebben nog ff op een terrasje gezeten en wat gedronken en een ijsje gegeten, daarna weer terug naar NL.

  Toen ik thuis kwam ben ik maar meteen onder de douche gegaan en gaan zzzlapen.

  Was een leuke vakantie, Oostende is een leuk stadje moet ik zeggen, een aanrader dus!
  Waneer we naar Italië gaan is onbekend!

  Ben nu alleen een beetje verkouden, nja pech!

  Er zijn ook foto's gemaakt, maar die moeten nog ff uit zee gevist worden, als dat gebeurd is donder ik ze online!
 • Juni, 2011
 • Smakelijk eten op Utrecht CS

  Je ziet het wellis op TV bij van die programma's over hoe schoon restourants zijn (maarnietheus) maar je "verwacht" natuurlijk dat alles OK is als je ergens gaat eten, nu was ik gisteren met een vriend onderweg van Putten naar Den Bosch en we hadden trek dus wij dachten "Kom, we gaan even naar de hamburger koning vlakbij spoortje 19" dus wij daar heen, in de rij... we hadden onze bestelling gedaan en de gene waar ik mee was en de persoon die daarnaast stond zagen allebei iets gebeuren.... van de prullenbak (links) schoot, een dikke vette, ongeveer 10 cm lange RAT zo richting de frituur en schoot ergens op/in, natuurlijk had het personeel niks gezien, we hebben onze bestelling geannuleerd, dan maar een broodje halen bij de bakker, hopelijk zonder RAT! Gadverdamme, daar ga ik dus niet meer heen! Was er tog al geen fan van (van de frites dan) maar nu al helemaal niet meer vieze zooi haha:P
 • Even terug naar Ermelo0o

  Gisteren, 23 juni ben ik maar weeris naar Ermelo geweest, ik had met iemand afgesproken 2 maanden geleden om even te bellen dus dat heb ik maar gedaan ze was thuis dus eerst even paar uur bijgepraat en daarna maaris eten bij het Hoekje want ik was pas rond half 5 daar.

  Na het eten heb ik Jeanet nog gesproken van de WB (die tent, waarmee ik ongeveer een jaar geleden op vakantie ben geweest had ze nogsteeds niet opgeruimd!:-P).

  Daarna ben ik bij iemands verjaardag geweest die mij had geholpen met spullen afvoeren van mijn verhuizing.

  Wel appart om daar weeris door dat gat rond te lopen maar het heeft ook wel iets, wanneer ik er weer 'n keer kom geen idee maar vast nog wel 'n keer;).
 • Mei, 2011
 • Twitterverslaafd deel 2

  Als ik zo de statistieken bekijk van LMeijer.nl dan maak ik daaruit op dat vele mensen zoeken op de trefwoorden "Twitter" en "verslaafd", en dan niet appart van elkaar, nee tezamen zoals "Twitterverslaafd?" "Twitter verslaving" "wanneer twitter verslaafd" ...
  Dus reden genoeg om er een deetje 2 over te schrijven, allereerst, iedereen moet natuurlijk lekker zelf weten of die twittert en wat hij/zij erop zet!!

  Wanneer ben je nou Twitter verslaafd? Nou hier nog wat kenmerkjes:

  Een kenmerk van een twiterverslaving is als:
  Je iets meemaakt wat je in gedachten al op twitter post.
  Je vaak nadenkt of een zin in precies 140 karakters past of je zinnen van 140 karakters maakt.

  Je je collega's niet meer mailt maar tweet.
  Je lief stopt met vragen wie je nu weer aan het smsen bent en vraagt of je nu weer aan het twitteren bent en als je lief ook maar gaat Twitteren omdat ze anders geen normale avond meer met je heeft.

  Je ongerust wordt als mensen langer dan 10 minuten niks tweeten.
  Wanneer 1 dagje niet tweeten voelt als verwaarlozing van je followers.
  Twitter het eerste browsersscherm is dat je 's ochtends opent, zodat het als eerste tab ook de rest van de dag gemakkelijk te vinden is.
  Je meer dan 20 tweets per dag post.
  Je de dag altijd eindigt met het intikken van Zzzz.


  Maar wat ik me nou afvraag he... wie heeft er nou zin om te lezen wat ik aan het doen ben op dit moment? En andersom, wat interesseerd mij nou dat (ff actuele data van twitter opvragen) ene gebruiker eindigend op aak 44 minuten geleden kut heeft geslapen en dat het vast wel een leuke dag gaat worden, NOU BOEIEND! :-P
  Maar daar is een oplossing voor, gewoon niet op twitter KIJKEN :-P
  En dan is er nog iets veel ergers, dat zijn locatie updates van die "I'm at" dingen van bijv. 4square of iets er zijn al apps (onderweg) die dit er gelukkig uit kunnen filteren, lekker belangrijk dat je at intercity Utrecht -> Eindhoven bent, nja happy tweeting zou ik zeggen, mij niet gezien! Ik heb 'n account voor LMeijer.nl en een account voor SHOUTrds (radio software) en dat is wel zat dacht ik zo;).

  Ik las op google dat er een kliniek geopend is voor Twitterverslaafden dus good luck met afkicken :-P.
 • Manon 20

  Gisteren, 29 mei 2011 hebben we de verjaardag van mijn zusje Manon gevierd (tsja dat zusJE dat krijg je er niet meer uit denk ik:P, mja laatst sprak ik iemand van 35 en die heeft ook een broerTJE van 32 dusja... why not). Eigenlijk is ze pas 3 juni jarig maarja je moet tog een geschikt weekend kiezen!

  Nou dat was wel gelukt, eigenlijk hadden we best buiten kunnen zitten achteraf maargoed dat was niet het geval maar het was zeker gezellig, weer even bijkleppen met iedereen, zo hier en daar kreeg ik ook nog een envelopje :-P.

  Ook leuk om Alphons en Marion weeris te zien uit Eindhoven, die komen alleen op Manon d'r verjaardag (nja het is geen "komen alleen" maar weet geen betere tekst:P) omdat het haar Peter en Meter (of hoe heet dat) zijn, dus die zie ik niet al te vaak en met hun feestje tegelijkertijd gepland met de verjaardag van Malou was het alweer even geleden dat ik ze gezien had.

  Na het hele feestgebeuren hebben we nog patat gegeten met opa en oma (moeders kant) en daarna maar weeris op huis aan, lekker dichtbij ditkeer, de laatste jaren betekende dat een 2 uur durende reis naar het Ermelosche...

  Comming next?
  Geen idee, maar ik moet een beetje doortypen anders komt johannes nooit met die taart :-P (bij blog 250 komt hij een taart brengen).
 • Kermis in Nieuwegein

  Ja mensen, het is alweer een week of 2 geleden maar ik ben met Michael en Malou op de kermis in Geina (Nieuwegein) geweest!
  Het is alweer een tijdje geleden dat ik op een kermis geweest ben dus het was wel weer super gezellig.

  Het was alleen lastig om deze mensen mee te krijgen in de wat "gevaarlijkere" attracties zoals de Booster, van die dingen die over de kop gaan (heerlijk:P, zelfs na het eten van poffertjes).

  Er was alleen één BIG FAIL en dat was dat er géén olibollenkraam was op deze kermis, een kermis zonder olibollen? beetje jammer.

Pagina 31 van 40, totaal 238 artikelen