Leon Meijer's persoonlijke weblog

 • Februari, 2007
 • Vakantie

  Zo,

  Even een berichtje vanuit Duitsland.
  Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn familie op vakantie gegaan naar Duitsland voor een weekje;) het is erg gezellig hier en het is ook nogis mooi weer;)

  Er is helaas geen sneeuw maar dat is niet zo heel erg, we zijn al wezen wandelen en veel zwemmen en ook ff in de sauna gewest enzo, morgen gaan we weer wandelen en donderdag naar en groot zembad in de buurt, vrijdag niet veel bijz. meer en zaterdag terug naar Nederland.
 • PvB Update 2

  Zo, tijd voor PvB update2, maar eerst wat anders, vorige week donderdag was ik aan't chatten op MSN en wéér die pc die begon te hangen en sloom doen, dus ik dacht is ff kijken, nou w.s. processor niet meer inorde er waren ook een paar pinnetje los van de processor, dus tijd voor een nieuwe, vrijdag na de PvB met Twan mee naar Utrecht gegaan om daar ff te kijken of ze wat hadden, nou dat was nog lastig voor zo'n oud moederbordje dus maar weer terug naar Ermelo, hier heb ik maar ff bij M@trix PC gekeken en daar hadden ze nog wel wat alleen de processor komt pas rond de 15de februari...

  Goed dan nu PvB, 't schiet al op met ons netwerk de gebruikers zijn al in groepen gezet en mailboxen zijn ook al gemaakt na het 2x opnieuw installeren van de mailserver (Exchange). Verder zijn we met Kerntaak 3 begonnen (waar is 2 dan??... jah die komt na de vakantie pas;)), ik moet in Excel een "probleem" verhelpen en een usermanual over het programma CCleaner maken (+FAQ), maandag na de vakantie zal ik dit afhebben.

  Owja en vanmorgen ook nog wat, komen we op station Ermelo rond 8:00, ga ik ff vast wat nieuwe kaartjes kopen (retour Ermelo Harderwijk), koop ik er toch 2 mét datum (SHIT, we moeten zonder datum hebben:P), dus ff gevraagd bij de PROSON-shop die daar in de stationsrestouratie zit, nja niks aan te doen, toen maar ff naar de automaat gegaan om te vragen of iemand nog 2 kaartjes kon gebruiken en er waren gelukkig nog 2 meiden die ze overgekocht hebben;)

  Verder zit ik nu dus ruim een week zonder pc, kan dus niks thuis doen aan de PvB maar dat komt allemaal wel weer goed;-).

  Zo dat is wel weer ff lang genoeg voor vandaag;) volgende week Carnavalsvakantie!!!!!!!!!!:D:D
 • PvB update 1

  Hier weer even een update op de Prove van Bekwaamheid @ Landstede - Harderwijk.

  We zijn al aardig opweg, vandaag hebben we een gesprek gehad met de "opdrachtgever", we hadden de afgelopen tijd een offerte en samenwerkingscontract gemaakt en dit aan hem laten zien.

  Wel moest mijn groepje vandaag de server opnieuw installeren want er moesten 2 partities op ipv 1, dus dat werd opnieuw installeren want Partition Magic werkte niet, helaas, dus 1 van ons begint en mijn USB SuperNova stick zat nog in de PC verwijderd hij perongeluk de partitie van de USB stick OEPS daar ging software t.w.v. ±900 euro, gelukkig heb ik met behulp van recovery de software kunnen herstellen want alleen de partitie was verwijderd (dus niet de data).

  Morgen gaan we ff wat rechten schema's in elkaar zetten en de active directory op de Domain Controller opbouwen.
 • ZieZo beurs 2007

  Afgelopen zaterdag ben ik met 3 anderen naar de ZieZo beurs geweest, op deze beurs zijn o.a. de nieuwste techinieken te vinden voor blinden en slechtzienden, zo was er een braille regel die weet waar je met je vingers leest en zo ook de spraak tegelijk laat lopen met die positie.

  We zijn 's morgens met de trein naar Houten gegaan, daar hebben we 1st bij een Italiaans achtig restourant gegeten, hierna zijn we met busjes van het rode kruis naar de beurs gegaan, rond half 4 zijn we terug naar Ermelo gegaan, 't was een leuke dag!
 • Paulus de Router-Kabouter

  Dit logje is gemaakt door Leon Meijer en Fons Wielemaker

  Misschien heb je 't al meegekregen, de laatste tijd is hier veel gerommel rondom internet... de Firma Paulus hier in Ermelo is al verschillende keren langsgekomen om naar de Router te kijken en reset deze telkes, afgelopen vrijdag was 't weer zover, het draadloos internet moest gechecked worden want dat zou aan staan of i.d., hoewel 't lampje van wireless op de router al uitwas sinds vorige week want toen was hij ook gereset door paulus... maargoed, afgelopen vrijdag dus rond 2 uur ging de deurbel... dat was de heer Timmer van de firma Paulus (Zoals Jan Knoppert (begeleiding van de woongroep) zegt: "de techiniekus van Paulus"), hij dook de kast in en toen ik om rond 14:10 richtin School ging om Fons op te halen zat hij nogsteeds op zijn hurken met zijn laptopje te knoeien, goed rond 14:45 komen we thuis en ja hoor hij zat er nogsteeds in!! Fons heeft internet via de verbinding met dit routertje en ging dus internetten want dat werkte dus wel gewoon uiteraard.. tot een uur of.. 4 kwart voor 4, toen was ineens alles weg... geen internet meer....... dus ik ff gekeken bij hem, idd niks dat meer werkte nouja ik ging boodschappen doen voor 't eten en toen zei Lilly (de schoonmaakster) dat de techniekus van Pauls de router heeft meegenomen met de mededeling "de router is kapot".. waar wij natuurlijk vraagtekens bij hebben omdat het internet bij fons tot 16:00 nog gewoon gewerkt heeft........ nouja goed, voor de bewoners die via dat netwerk internetten is er nu tot dinsdag geen internet alleen nog maar via "de buuren"..

  dus vanaf nu is het "Paulus de router-kabouter"! wat een stelletje ja... PRUTSERS!!!, maar het is ook niet al te slim van de leiding hiero, ik bedoel.. de kennis is een huis dus vraag dan gewoon iemand van de bewoners of de ICT van school maarja 2 gebukt in een kast zitten voor een simpele LinkSys WRT54G... nouja eigen intenret is onderweg;)
 • Proeve van Bekwaamheid

  Deze week ben ik en Twan (een klasgenoot van mij) gestart met de "Preove van Bekwaamheid" (afgekort: "de prove"). Dit is een soort eindexamen, we ronden hiermee niveau 3 ICT af, we moeten een netwerk gaan opzetten met Server 2003. Ik zit niet bij Twan in de groep maar dat maakt opzich niet zoveel uit.

  Gisteren en vandaag hebben we gewerkt aan een samenwerkingscontract een brief met een offerte ons buget is 1 ton (100.000euro) nou hoeven we dat geld niet echt uit te gaan geven maar we moeten wel "zogenaamd" spullen inkopen zoals pc's, licenties e.d.

  We moeten voor de proeve naar ROC Landstede te Harderwijk:
  Maandagmiddag van 12:45 tot minstels 16:30.
  Woensdag, Donderdag en Vrijdagochtend van 8:30 tot minstens 12:15.

  We gaan er met de trein heen dat is vanaf hier iets van 4 minuten, kleine kans op controlers maar we hebben d'r al ééntje gehad;)

  De verdere vorderingen zal ik ook schrijven hier;).

  Van Wouter (waarvoor ik heb geholpen met 't ganzenbord) heb ik gehoord dat het uiteinderlijke cijfer een 10.0 was;)

Pagina 3 van 40, totaal 238 artikelen