Leon Meijer's persoonlijke weblog

Dj-Marathon

Woensdag was het dan zover: de DjMarathon op galaxywebradio.nl. Op dinsdag hebben we de studio opgebouwd, we hadden 2 pc’s neergezet (1 die alles “uitzend” (streamed)), op de 2de pc draaiden we de muziek. Op een laptop die we er ook bij hadden staan draaiden we de MSN en telefoon. Ook hadden we natuurlijk een mengpaneel staan waarmee we de muziek en telefoon konden regelen.

studiofoto


Na het “bouwen” van de studio hebben we nog wat nodige jingles gemaakt zoals een opener, en de laatste dingen ingesteld zodat we woensdag om 22:00 konden beginnen.

Voor de uitzending hebben we nog even geprobeerd te slapen. Ik heb ongeveer een uurtje geslapen. Om 22:00 gingen we los! Het begon al helemaal super, 19 luisteraars! En die hebben we ook een hele tijd gehouden. Het begin van de marathon verliep vrij chaotisch het geluid van de telefoon werkte niet optimaal en er moest nog even snel een programma geïnstalleerd worden, maar vanaf een uur of 11 begon het echt te lopen en kregen we ook steeds meer verzoekjes binnen. Vanaf een uur of half 4 in de nacht werd het ineens ontzettend rustig en begonnen de door ons zo gevreesde zware uren. Uiteindelijk viel dat nog wel mee we hebben wat cabaret gedraaid, ik heb de vogels laten horen door met de microfoon op ’t balkon te gaan staan, we dachten dat niemand dat zou horen maar later bleek dat iemand het gehoord had! Verder hebben we nog sinasappels geblenderd, en opgedronken. Was best een vaag experiment het beviel ook totaal niet want er zat veels teveel vruchtvlees in de sap.

Rond een uur of 9 begonnen er langzaam weer wat meer luisteraars te komen. Wij zorgden zelf voor nog een extra luisteraar door onze eigen GalaxyDJ Mark uit bed te bellen live in de uitzending.

De begeleiding die hier in huis was zou ook nog wat eten komen brengen maar we vonden het erg lang duren dus Jeckyll en Hyde met Freefall ging even keihard over de boxen aan! En dat werkte want de begeleiding kwam met ‘t “ontbijt” naar boven en dacht al dat het een stille hint was… We kregen croissants en gekookte eieren, het ei viel mij niet helemaal goed maar ik voelde me wel wat beter na ’t eten, en even de afleiding van iemand anders is ook altijd ff fijn.

’s Middags is er iemand van een krant uit Ermelo geweest voor een interview dat bijna een uur duurde! School had ons getipt de media maar is in te lichten en dit hebben we gedaan, we kregen reactie van 2 kranten hier uit de buurt dus dat heeft nog geholpen ook! Zo rond de middag kwamen er ook steeds meer verzoekjes en bellers binnen, de tijd vloog hierdoor aan ons voorbij, ook GalaxyDj Jeroen had voor ons 2 mixen gemaakt voor de zending die hebben we ook nog gedraaid waarvan 1 tijdens het eten, we hebben namelijk Pizza gegeten in de studio. Ik had hiervoor het programma afgesloten waarmee we kunnen bellen dat was niet zo handig want hierdoor werd de lijn doorgestuurd naar mijn huisnummer dus hebben ze bij mij thuis een aantal telefoontjes gehad van luisteraars die een verzoekje wilde aanvragen!.

En dan is het alweer tijd voor de laatste 4 uurtjes. Deze gingen eigenlijk heel snel voorbij. We hebben nog een domeinnaam weggegeven in de uitzending voor de gene die de meest creatieve domeinnaam zou verzinnen. Er kwamen niet veel reacties binnen maar de leukste was toch wel van Galaxy DJ Twan die fons-en-leon-zijn-top.com doorgaf. Voor we het wisten was het ineens 10 voor 10 en hebben we de laaste plaat Europe – The Final Countdown erin geknald en daarna hebben we de uitzending beëindigd en iedereen bedankt voor de ondersteuning tijdens de marathon, met de voorbereidingen en alles..

Na de uitzending zijn we de studio uitgegaan en hebben we beneden wat zitten praten met de groepsleiding, wat gedronken en ff "uitgerust", hierna ben ik gaan douchen en daarna naar bed! de volgende dag rond 13:00 opgestaan en rond 14:15 hadden we het 2de en laaste interview via de telefoon...

Ik wil vanaf deze plek nog even iedereen bedanken:

Johannes voor het helpen met het verspreiden van de galaxywebradio.nl posters.
Alle leerlingen en docenten van Sonneheerdt die geluisterd hebben en ons via de msn en telefoon ondersteund hebben.
Natuurlijk ook de begeleiding van hier voor het mogelijk maken van deze marathon en het brengen van ’t ontbijt en de pizza’s!
De Dj’s van Galaxywebradio.nl en natuurlijk Frank en Thorsten de teamleiders van Galaxywebradio.nl, want zonder galaxywebradio geen marathon!
Alle overige luisteraars voor hun steun en de leuke en lieve reacties.
De mensen van de krant voor hun aandacht voor de marathon.

“Zonder jullie steun hadden we het vast niet gehaald! Dus super super super bedankt! En ik weet zeker,,, er zal zeker nog is een marathon komen!”


Ook Fons bedankt voor de samenwerking voor en tijdens de marathon!

Certificaat gemaakt door het Galaxywebradio.nl MT

5 Reacties

Lineair

 • Johannes  
  Ahé Leon.

  Oh ik voel me erg vereerd door de volgende zin!!!
  Johannes voor het helpen met het verspreiden van de galaxywebradio.nl posters.
  Nou ‘k zou zeggen geen dank …kijken wat d’r in Ermelo nog hangt!
  “Zonder jullie steun hadden we het vast niet gehaald! Dus super super super bedankt! En ik weet zeker,,, er zal zeker nog is een marathon komen!”
  Reactie: dan luister ‘k zeker weer even mee!!!
  Gegroet, Johannes.
 • D@aN  
  Eej jaah de uitzending was egt supervet en egt supergezellig!
  Zeker voor herhaling vatbaar!!!
 • Erik-Jan Zuidberg  
  hey Leon de maraton was echt geweldig als er volgend jaar weer een maraton komt luister ik zeker weer gezellig mee
 • Trudie  
  Hoi Leon,

  Fons en jij gefeliciteerd met het behalen van de marathon. Ik was niet in staat om te luisteren maar ongetwijfeld zijn jullie de beste dj's van Nederland.

  Groetjes, Trudie
 • Fons  
  Hey Leon,

  Ja het was zeker super en we hadden echt superveel reacties dus ik zou zeggen: volgend jaar maar weer! We weten nu hoe het moet!

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.