Leon Meijer's persoonlijke weblog

538 Konninginnedag 2007!

Vandaag was 't dan zover! 538=King! radio538 koninginnedag 2007 op het museumplein in Amsterdam, samen met Fons, Frank en Thorsten.

Gisteren hebben Fons en ik vast wat dingen voorbereid, o.a. brood smeren en de PC's en server gereed maken voor het opnemen van wat streams;).

Optijd naar bed en optijd eruit, 07:00 ging de wekker, even snel wat melk gedronken en richting station Ermelo gegaan waar 't allemaal begon...

"Boing... In verband met een ongeluk bij Nijkerk rijdt de stoptrein naar Zwolle niet verder dan Amersfoort Vathorst" nouja OK, dat is de trein die wij niet nodig hadden, tot: "Boing... De stoptrein naar Amersfoort CS en Utrecht CS rijdt zal (door dat zelfde ongeluk) niet verder rijden dan Putten (1 station verder)", we besloten maar even af te wachten, en maar ff vast ons meegenomen brood op te eten, 't was best frisjes, de trein was netjes optijd 08:19, en ja hoor.. bij Putten moesten we d'r uit, er waren bussen besteld, (NS Niet Snel dus ja, hoelaat komen die???), we zochten wat mensen op die ook aan het wachten waren op de bestelde bussen, 1 man stond te discussieren met een condecteur en toen het bericht kwam dat de eerst volgende trein weer door zou gaan, zijn we naar 't perron gegaan, een omroep bericht vertelde dat de trein over 10 min kwam, iedereen blij, even later kwam er een bericht dat 't nog 15 min zou duren, toen werd er iemand kwaad die vloekte alles bij elkaar en liep boos weg;), uiteinderlijk kwam de trein te laat binnen en wij erin, ik zei al: "zul je zien, datie niet verder gaat dan Amersfoort, dat is al is eerder gebeurd", en ja hoor dat gebeurde dus ook!, in de trein belde Frank (van GalaxyWebRadio.NL) we vertelde hem wat er gebeurd was en verzette de afsrpaak van 9:44 op Amstel Station naar ±11:00, op Amersfoort aangekomen, riepen ze in de trein om dat Amsterdam op spoor 7 moest zijn, ok, wij daarheen, roltrap op, ow huh 7 komen we vandaan! weer terug naar onder, naar 'n condecteur die zei "jah weet 't niet wacht maar even af", toen riepen ze om dat we naar spoor 5a moesten dus wij die roltrap weer op gevlogen, rechts, rechts, en weer naar onder, trein stond er al 3x raden.. extra controle, gelukkig had ik net mijn portomonée met het kaartje erin in m'n broekzak gedaan dus ik laat dat kaartje zien "hier is 't kaartje en heb voor hem (Fons) een begeleiderskaart, maar als ik die moet zoeken dan zijn we een uur verder" nou dat maakte niet uit, wij erlangs, trein in die al klaar stond om te gaan (er was al gefloten) wij erin, er was nog net zitplaats, de trein zat bomvol, we zaten in de sneltrein naar Amsterdam Centraal waar we totaal NIET naartoe moesten, ik Frank gebelt, hij zou naar CS komen, optijd daar aangekomen op 15a hebben we Frank en Thorsten (allebei van galaxywebradio.nl) ontmoet, we zijn met hun teruggegaan naar Amstel, want vanaf Centraal ging er geen tram/metro naar 't museumplein.
Op Amstel eerst even naar de WC en daarna naar de tram, die zat vol dus wachten op de volgende, inmiddels was het ongeveer 11:30/11:35, met de tram naar 't plein, precies toen de introjingle over het museumplein klonk kwamen we aan mooi optijd dus!

Op het plein zijn we wat verder naar voren gelopen (volges Frank op zo'n 100 meter van het podium vandaan), we stonden hier prima;) er zijn wat foto's gemaakt.

De eerste plaat ging van start DjPorny was de aftrap van ditjaar, met een erg lekkere plaat!
Al snel ging 't hele plein los, 't was nog lekker rustig en 't was ook al wat warmer geworden. Nick & Simon, John Marx, Milk Inc, Dennis, lange Frans & Baas B volgde en zo was 't eerste uur voorbij, op 't plein gingen ze T-shirts schieten met 538=King erop, heb er geen gevangen;), ook was er een rook kannon, waar ze op een gegeve moment oranje rook uitspoten, dat spul stonk pfuuu, verder liepen de mensen je met bakken bier voorbij, en werd er vrolijk met de muziek mee gedaan, gesprongen, gezwaaid en alles wat je je maar bedenken kan!

In de uren erna waren er nog heel wat optredes, Jeckyl en Hyde vond ik erg goed, en ook Jean, ja eigenlijk was alles wel goed:).

Om een uur of 15:00 gingen Frank en Thorsten er vandoor, en bleven ik en Fons achter op 't plein, wij zijn tot ongeveer 18:00 gebleven, op een gegeve moment werden we wel moe enzo, tijdens the partysquad zijn we rustig aan naar de trambaan gelopen, die we met een beetje hulp van een agent weer konden vinden, waar aardig wat touristen waren, vooral ook Engelse, we vroegen welke tram naar Amstel ging, en wachten hierop, de eerste tram zat bommetje vol, en we bleven precies staan waar die andere stopte, misschien toeval, maar de volgende tram stopte op precies de zelfde plek dus wij konden er nog in + 4 of 5 mensen ofzo, toen zat ook die bommetje vol:), op Amstel aangekomen hebben we ff wat gedronken (water) op 't plein ook wel af en toe wat water;), om 19:00 hadden we de trein terug naar Utrecht CS, er was nog plek om te zitten, ookal zat ook deze trein propvol, maar waar je instapt kun je vaak ook zitten, dus dat hadden we maar meteen gedaan, op Utrecht hebben we de trein naar Ermelo gepakt, in Ermelo hebben we bij snackbar 't hoekje gegeten (waar we wellis vaker heen gaan;)), na 't eten terug naar huis, om 21:45 ongeveer waren we thuis, nog even Tiesto via de radio afgeluisted, opnames gestopt en douchen.

Ondanks de turbulentie 's morgens heb ik een super dag gehad, 't was heel gezellig op 't plein de muziek was zeer goed, 't weer was ook prima, en jaja volgend jaar weer? denk 't wel he;) nu op naar Concert at sea!

Wat foto's


538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007
538 Koninginnedag 2007

9 Reacties

Lineair

 • Johannes  
  Hé Leon.
  Zo het verslag gelezen…ahahah lekker lang.
  Fijn dat Fons en jij z’n leuke dag hebben gehad!
  Ook mooi dat de sfeer op ’t plein en de muziek super was.
  Gegroet, Johannes.
 • Sander  
  Hey Leon,

  Ik heb je verslag over gister gelezen. Leuk voor je dat je zo'n leuke dag hebt gehad. De muziek was goed. Ik weet dit, omdat ik een tijdje geluisterd heb.

  Groeten,

  Sander
 • pierre bosems  
  alles gelezen was een hele kluif maar leuke beleving leek veel op een zoektocht naar mrx uit den bosch maar spannend was ook goed omschreven. houwen zo leon groetjes pierre.b
 • Trudie  
  Hoi Leon,

  Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Geluk dat het weer ook zo goed was.
  Ontzettende leuke foto's!

  Groetjes, Trudie
 • Yvonne  
  hey Leon jij bent ook wel zo'n wereld reiziger gaaf man groetjes Yvonne
 • malou  
  heey leon.
  konigingedag was erg leuk!!
  de fotos die ik zaterdag op zondag nacht heb gemaakt toen ik bij nino was stuur ik zo snel mogelijk op oke!
  nino had mij op de trein gezet in ermelo en toen had ik ook door die stomme NS een uur vertraaging door die aanrijding.

  groetjes malou
 • D@aN  
  Leuk stukje! Jaah! Q-Day was egt supervet! Volgend jaar ckur weer!!
 • Tim  
  Hee Leon,

  Heb je logje ff doorgelezen en het klinkt allemaal wel goed... :-D!

  Greetz,
  Tim
 • Nino  
  Leuk om ffkes te lezen, wat n onstuimige dag, gelukkig dat ik toen de andere kant op reisde. Wij hadden toen in ermelo ook vertraging, maar volgens mij hebben wij dan in dezelfde trein nog gezeten, wij waren om 10:30 op Utrecht CS, maar leuk om ff te lezen da jullie t naar oe zin hebben gehad.

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.