Leon Meijer's persoonlijke weblog

Radio 538 Koninginnedag 2007 Line-Up part #1

30 April is het weer zover! Radio 538 Koninginnedag 2007 op het museumplein in Amsterdam! Vandaag is de eerste lijst (van de 3!) bekend gemaakt, de line-up ziet er als volgt uit:

zie ook: Radio538.NL

Di-rect
De rockband Di-rect is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Zij braken door met Just The Way I Do in 2001 en met A Good Thing hadden Jamie, Tim, Spike en Bas hit nummer dertien te pakken. Hoewel het er even op leek dat de jongens een punt achter hun carrière zouden zetten, hebben ze dat gelukkig niet gedaan en kunnen we gewoon met ze rocken op het Museumplein!

VanVelzen
VanVelzen gaat als een speer. De man van 1,50 meter kwam met zijn album Unwind vanuit het niets op nummer 1 in de albumlijst binnen en ook zijn singles Baby Get Higher en Burn scoorden heel goed. Wij zijn dan ook erg blij dat de Nederlandse Jamie Cullum – zoals hij wel eens is genoemd - op 30 april op het Museumplein zal optreden!

Gerard Joling
Zijn stem is wel wat lager dan 18 jaar geleden, maar nog steeds weet Gerard Joling met gemak een hit te scoren. Na Ticket To The Tropics en No More Bolero’s heeft Gerard Joling weer een nummer 1 hit te pakken. En wie kent die aanstekelijke plaat Maak Me Gek nou niet?! Ook Gerard is van de partij op het Museumplein; dat belooft een feestje te worden.

Ilse DeLange
Het gaat lekker met Ilse DeLange. Haar album The Great Escape en de bijbehorende singles doen het goed en ze treedt overal in het land op. Ook op het Museumplein natuurlijk! Wil jij live van Ilse’s stem en nummers genieten? Zorg dan dat je er bij bent 30 april!

DJ Porny
Jumpstylen is helemaal hot, en daar weet DJ Porny alles van. Het nummer Me So Horny is een week lang Dancesmash geweest Radio 538, dus je kent ‘m ongetwijfeld. DJ Porny gaat in het echt door het leven als Marvin Kuijs. Van jongs af aan is Marvin bezig met muziek, dus we gaan vast nog meer van hem horen. 30 april kun je in ieder geval Jumpstylen met DJ Porny!

I.O.S.
Het is alweer tien jaar geleden dat de mannen van I.O.S. hoog in de hitlijsten stonden met Voltooid Verleden Tijd. Inmiddels hebben ze alweer hun vierde album – met de toepasselijke naam 4 - uitgebracht. En na mooie nummers als Hoe Het Voelt, Altijd Wel Iemand en Uit De Schaduw weten we allemaal hoe goed deze band is!

XYP
Na hun nummer 1 hit Body To Body heeft XYP zich in één keer op de kaart gezet. De band bestaande uit drie jongens en drie meisjes uit Nederland en Engeland heeft ook met hun tweede single Confessions weer een hit gescoord. De bandleden wonen met z’n allen in een huis in Amsterdam, dus het Museumplein is lekker dichtbij!

Krezip
Krezip heeft het Museumplein al vaker onveilig gemaakt tijdens Koninginnedag, en ook dit jaar zijn ze weer van de partij. Het nieuwe album van de band genaamd Plug It In is bijna af - het komt in mei uit -, dus wie weet laten ze ook wel wat nieuw werk horen!

Nick & Simon
De twee zijn bekend geworden als vrienden van Jan Smit, maar Nick & Simon hebben inmiddels bewezen dat ze ook prima op eigen benen kunnen staan. De twee vrienden crossen naar alle uithoeken van het land om op te treden en ook het Museumplein slaan ze 30 april niet over.

Lange Frans en Baas B
Vorig jaar waren Lange Frans en Baas B al op het Museumplein, en dit jaar zijn zij weer van de partij! De mannen hebben een goed jaar achter de rug. Lange Frans is zelfs aan het schrijven en presenteren geslagen. Maar al hun lekkere nummers zijn we natuurlijk ook nog lang niet vergeten! Wat dacht je van bijvoorbeeld van Moppie, Het Land Van en Ik Wacht Al Zolang?!

John Marks
John Marks heeft al vele hits gescoord als producer, maar ook als DJ doet hij het goed. Zijn laatste single Insanity was zelfs een week lang te horen als Dancesmash op Radio 538. Heb jij wel zin om even goed uit je dak te gaan op de beats van John? Zorg dan dat je erbij bent op 30 april op het Museumplein, want John Marks is er ook!

Milk Inc
Milk Inc draait al een tijdje mee, en niet zonder succes. Sinds 1997 hebben de Belgische producers Regi Penxten en Philip Vandueren, hits gescoord met Land Of The Living, Never Again en Walk On Water. Deze nummers waren niet alleen in thuisland België grote hits, ook de rest van Europa werd helemaal fan van Milk Inc.

The Partysquad
Brainpower, Dicecream, Ali B, Gio; zomaar wat namen waar The Partysquad samen mee heeft gewerkt. Ze braken door met Wat Wil Je Doen, de titeltrack van de succesvolle speelfilm Het Schnitzelparadijs. En nog steeds komen we DJ Jerry en MC Ruben in de hitlijsten tegen. Dit keer met de track Non Stop, samen met Brainpower.

Jaymen
Helemaal uit je dance-dak met Jaymen! Jaymen is de artiestennaam van de Nederlandse Nik, een DJ sinds enkele jaren op feesten draait. Hij scoorde een dikke hit met Ooh La Lishious, dat lekkere nummer met dat herkenbare refrein van The Wiseguys eind jaren negentig!

Yes-R
Yesser Roshdi ken je als Yes-R, ex-lid van D-men en natuurlijk als de neef van Ali B. Hij scoort goed als rapper, maar houdt er ook een goedlopende acteercarrière op na. Zo speelde hij een rol in de film ’n Beetje Verliefd. Met de gelijknamige track kwam hij ook nog eens hoog in de hitlijsten! Benieuwd hoe hij klinkt? Kom naar het Museumplein!

DJ Jean
“I’ve got the skills”, riep DJ Jean ooit in een interview. En de DJ heeft zeker de skills, want hij heeft aardig wat hits gescoord de afgelopen jaren! Every Single Day, Feel It en Lift Me Up scoorden goed en zijn track The Launch behaalde zelfs de nummer 1 positie.

Gebroeders Ko
Helemaal los met de Gebroeders Ko! Het feestduo bestaande uit de broers Ton en Gerard Koopmans komen de boel helemaal op z’n kop zetten tijdens Koninginnedag. Wat wie kan hun carnavalsklappers Wij Doen Het Licht Wel Uit en – niet te vergeten – Toeter Op Mijn Waterscooter nou niet meezingen?!

Brace
Het is even stil geweest rondom Brace, maar daar gaat 30 april zeker verandering in komen! Ook hij is er namelijk bij op het Museumplein tijdens Koninginnedag. Natuurlijk kennen we allemaal de singles Ik ben je zat, en Moppie, maar Brace heeft ook twee nieuwe singles uitgebracht genaamd Vijand en Pomp Je Booty. Wie weet hoor jij ze voorbij komen op het Museumplein!

Het Feestteam
De naam zegt al genoeg; met het Feestteam gaat het dak er zeker weten vanaf! Het Feestteam bestaande uit Stan van den Dobbelsteen en Peter Barendregt, is zelfs bekroond met de titel ‘Beste Feestact van Nederland’. Dat wordt 30 april dus meezingen uit volle borst en feesten maar!

En er komt nog meer!

1 Reactie

Lineair

  • Fons  
    Wat een toplijst en dan te bedenken dat er nog meer komt! ik heb d'r zin in!

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.