Leon Meijer's persoonlijke weblog

Duitsland 2014!

Herinnerd u zich deze nog, nog nog....

Duitsland 2010! uitsmijter bij Der Brabander in Winterberg

Uitsmijter bij hotel Der Brabander in Winterberg op zaterdag 22 mei in feestjaar 2010, toen der tijd waren we op vakantie in Duitsland omdat mijn ouders 25 jaar getrouwd zijn, nu 2014 dik 4 jaar verder is het dan tijd voor Duitsland 2014 maar een feestjaar is het bepaald niet, we zijn op vakantie gegaan met z’n 3en om even weg te zijn uit alle ellende die zich ditjaar afgespeeld heeft, waaronder het overlijden van onspap, dat was dus ook erg raar dat hij er niet bij was deze vakantie...

We zijn op vakantie gegaan op vrijdag 22 augustus maar de eerste 2 dagen heb ik niet zoveel gedaan want ik was nog best moe van Lowlands en de week die daarop volgde, is je hoofd leeg door een leuk festival beginnen mensen je te bombarderen met allerlei zaken zoals een bedrijfsarts van een bedrijf die nog niet eens de moeite neemt om je een kaart te sturen maaaaar we waren bezig over de vakantie, dus let’s begin!

Ik zal nog even uitleggen waarom ik verwijs naar de uitsmijter hierboven, die uitsmijter hadden we dus gehaald bij hotel Der Brabander in Winterberg toen we dat hotel per toeval tegenkwamen en Duitsland 2014 zijn we daadwerkelijk op vakantie gegaan naar Der Brabander dus vandaar! (mijn ouders en zus zijn er al een keer geweest, als ik het goed heb in het jaar dat ik met Malou naar Frankrijk zou gaan of in het jaar dat we naar Blanes zijn geweest maar dat weet ik even niet meer 100% zeker) maargoed dat dus.

Zondag 24 augustus

Zzz... Zzz... Zzz... ontbijten, Zzz... Zzz... Zzz... pfff nee gezellig hoor :-P. Avondeten, lekker yum yum...

Na het avondeten was er in het hotel een Quizzz nou ben ik een kei in quizen (UHUM niet dus :-P) en zeker niet als de quiz over het koningshuis gaat... mja we doen toch mee voor de gezelligheid he!

Er werd gevraagd om op het antwoord velletje je naam, kamernummer en voor de lol je gemiddelde schoenmaat op te schrijven dus dat werd Fam. Meijer, 202, 39.3...

Wist je bijvoorbeeld, dat vroeger de Nederlandse vlag bestond uit de kleuren oranje, wit en blauw ipv rood wit en blauw? Nee, ik ook niet :-P maar ’t is wel zo!

En de eerste letters van het wilhelmus vormen het woord Willem van Nassov, nou weet je dat ook weer!

Voor de rest zaten er vragen in over de koningin (nu prinses) de koning en kinderen en familileden en op een foto was huis ten Bosch te zien dat moest je dan raden en nog meer van die shit.

Nadat de quiz klaar was werden de winnaars bekend gemaakt, er werd begonnen met de 3de plaats vervolgens de nummer 2 en toen de nummer 1:

“Misschien gaat er nu een lampje branden, de winnars hebben een gemiddelde schoenmaat van dubbelde punt aanhalingstekens 39.3....” huh dat zijn wij? Dus wisten we toch meer dan we zelf dachten, 8 foute antwoorden van de geen idee hoeveel vragen in totaal, nja netjes dus! Als prijs mochten we kiezen uit een fles witte, rode of rozé wijn, het werdt de rozé, de fles was na 2 dagen uiteraard al opgezopen hihi!

Na de quiz zijn we naar de hotelkamer gegaan en hebben we nog een potje gekaart en roll-it gedaan (dat is met van die gekleurde balletjes, moet je je eigen kleur veroveren) maar ik won steeds dus dat was al snel niet meer grappig.

Maandag 25 augustus

Op maandag zijn we gaan kijken bij Hotel Knoche in Rimberg, het hotel waar Duitsland 2010! zich heeft afgespeeld maar wat een jaar na ons bezoek bijna compleet afgefikt is door een brand ontstaan in een koelkast in de keuken van het hotel, dus het hotel was compleet herbouwd/gerenoveerd. Alles zag er ook uit als nieuw, heel erg modern enzo, de oude sloome lift was vervangen door een nieuwe en ook het zwembad heeft een metamorfose ondergaan. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo van het moderne ben maar toch had het wel iets aan de ene kant. We wilden ook even het zwembad testen maar dat koste 10 euro per persoon en hebben we dus niet gedaan.

Check wel even de foto’s van het hotel bij de foto’s (linkje staat onderaan de blog zoals gewoonlijk).

Dinsdag 26 augustus

Dinsdag zijn we gaan zwemmen bij het zwembad on Olsberg, bekend van de tekst boven het zoutwaterbad (foto Duitsland 2010):

Zwembad Olsberg

De onderwatercamera lag op de hotelkamer dus geen foto’s van Olsberg ditjaar maar het zwemmen was weer lekker, goed voor je huid dat zoute water. Ik ben ook nog ff in het wedstrijd bad geweest maar daar was het water een stuk kouder, nouja het zoutwater bad wat ze hebben is verwarmd tot ik geloof 28 of 30 graden (net als een gemiddeld bubbelbad) dus dat is echt lekker!

In olsberg was ook een sauna bij nouja meerdere sauna’s daar hebben we ook lekker gebruik van gemaakt.

Nou meende ik mij te herinneren dat ik bij dat zwembad in 2010 ook een bananensplit ijsje heb gegeten maar die stond niet op de kaart en inderdaad, het was geen bananensplit maar iets met avocaat erin, check:Ditjaar maar geen ijsje genomen en ipv daarvan een bananensplit genomen toen we terug waren in het hotel.

Na het avondeten was er een door Der Brabander georganiseerde bingo, iedereen kreeg (nouja kocht) 3 bingo kaartjes (per persoon) dus je zou zeggen aardige winkansen. De hoofdprijs was een weekendje naar Der Brabander. Maar ook al waren we soms dichtbij om BINGO te roepen hadden we uiteindelijk helemaals niks maargoed verder was het wel gezellig :-).

Woensdag 27 augustus

Optijd naar het ontbijt vandaag want jaja om kwart over 10 kon je met 1 of ander soort treintje naar een panoramabrug in Winterberg, in eerste instantie dacht ik tsja een burg WTF is daar nou aan maargoed, wij (onsmam en ik want Manon ging met de auto zodat we met de auto weer terug konden) optijd bij de halte voor het treintje die vlakbij het hotel zou stoppen, maar blijkbaar hadden we ons in de tijd vergist of nouja op het bordje stond dat dat kreng pas 30 min later zou komen dus wachten, maar de zon scheen dus het viel allemaal wel mee, toen de trein er was was er nog net 1 zitplaats dus ik ging maar op de grond bij de deur zitten, het was echt een rit van nog geen 10 min dus achteraf hadden we net zo goed kunnen gaan lopen maargoed, aangekomen bij de panoramabrug was Manon aldaar en die vroeg zich ook al af waar we bleven tjsa fijne trein :-P.

De brug had een beetje iets weg van de Pier zoals wij die kennen (kenden:P) hoog in de bergen van winterberg met dus een breed (panorama) uitzicht over Winterberg.

Maar bij de brug was ook een rodelbaan, crossbaan, mitchetgolfbaan en blijkbaar (die heb ik gemist) ook een tokkelbaan en aan de brug zelf zaten allerlei hindernissen zo kon je via een soort mario achtige buis naar beneden en kwam je uit onder de brug bij een evenwichtsbalk wel met netten er omheen maar op enorme hoogte dus dat was wel vet ook was er zo’n constructie met van die ronde plataus aan kettingen die dus lekker schommelen als je er overheen probeerd te stappen, die hingen dus ook op grote hoogte, kijk vooral ff bij foto’s zodat je er een beeld van krijgt.

Aan het einde van de brug was een glijbaan naar beneden daar ben ik ook vanaf gegleden (en heb er een filmpje van gemaakt:).

Toen ik dus na een hele hoop traptreden buitenadem weer boven was zijn we in het panoramarestourant iets gaan drinken en toch wilde ik ook wel gebruik maken van de zomer-roddelbaan. Dus ik naar het opstap punt een kaartje gescoord en zitten op een soort slee met in het midden een pook/knuppel of hoe dat heet waarmee je kunt remmen of gasgeven, een meisje bij de start zorgde dat iedereen voldoende afstand van elkaar had zodat je niet op je voorganger kon knallen en daarna werd je omhoog getakeld en daarna ging je keihard naar beneden door allerlei bochten en kuilen, ging best hard, zo hard zelfs dat ik het opnemen van het filmpje moest stoppen (volgens mij mocht je niet eens filmen maargoed Lekker Belangrijk weer) en ik zat ook bijna met mijn sleetje in die van m’n voorganger maar kon nog optijd afremmen, dat was wel een leuke ervaring! Nou ben ik wel benieuwd hoe dat gaat als er sneeuw ligt zo’n rodelbaan, dat moet nog vetter zijn!

Terug van de brug in het hotel zouden Manon en onsmam gaan mitchetgolven maar ik vind dat echt geen puntjepuntjepuntje aan dus zijn hun dat gaan doen en ik had nog 2 uur sauna gratis in het hotel dus ben ik naar de welness gegaan van het hotel, lekker een paar sauna’s gepakt een stoomkabine en lekker even in het zonnetje gezeten in het tuintje wat erbij was, lekker chil. Na die 2 uur had ik ook nog een massage gepland staan, dus daarna heb ik nog ongeveer 3 kwartier genoten van een sportmassage met citroenolie, lekker was bijna inslaap gevallen :-P.

Vlak daarop volgend was het avondeten al en daarna savonds was er een dans avond, we zijn er wel heen geweest en hebben wat potjes gekaart, niet gedanst maar ze draaiden wel lekkere muziek en ze hadden ook discolampen en blacklights, dit alles waar we normaal ook eten dus dat was wel een mooie combi.

Donderdag 28 augustus

Donderdag zijn we naar herken je deze nog nog nog alweer :-P Bad Laasphe gegaan, die ken je ook nog van Duitsland 2010 waar we toen bij hotel Der Rothaar Treff waren gaan kijken omdat we daar heel vaak geweest zijn, alleen in 2010 had dat hotel Betriebsferien (bedrijfsvakantie) en stond er maar verlaten bij, ditjaar echter was het hotel weer open, wel onder een andere naam: Hotel Amfang.

Na eerst een korte wandeling door Bad Laasphe te hebben gemaakt zijn we naar hotel Amfang gegaan en we wilde daar ook zwemmen, dus onsmam en ik naar de receptie op m’n beste Duits, “Wir sind enige jaren zuruck im dieses hotel gewese, durfen wir von das schwimbad und sauna gebracuh machen?” waarop de receptioniste antwoorde “Ja naturlich aber das kostet 10,50 pro person”, nja het moet maar want we wilde toch zwemmen dus eerst geld halen want pinnen kon niet. Dus geld gehaald, terug bij de receptie om te betalen dacht ik met m’n bijdehante hoofd “Gibt es auch behinderte kortung” of ze ook gehandicapte korting hadden dus vroeg de receptioniste eh maar wie is er gehandicapt dan? “ja ik...” en liet mijn OV-begeleiderskaart van de NS zien want daar staat een “B” op en dat werkt nogal vaak in Duitsland... En ook ditkeer had het nut want 1 persoon mocht gratis en er kwam ook nog 3,50 korting bovenop dus dat was weer een geluk bij een ongeluk.
En dus na het betalen en omkleden enzo zijn we gaan zwemmen in het vernieuwde zwembad, heb ik even wat mooie onderwater selfies gemaakt en ook nog ff in de sauna gezeten en natuurlijk buiten in de zon liggen chillen!

Na het zwemmen en een lange terugreis naar Der Brabander (winterberg) hadden we nog een anderhalf uurtje tijd voordat het avondeten zou beginnen om 18:00u.

Ja want met het avond eten was er in Der Brabander deze donderdag iets speciaals aan de hand..

De zogeheten Dinnershow werd opgevoerd door het personeel van het hotel, nou wat houd dat dan in?

Het thema van de Dinnershow van ditjaar was “sprookjesdroom”, de gordijnen dicht, blacklights aan (leuk met zo’n wit T-shirts met no pictures please erop dat het dan nét niet werkt omdat het groene licht sterker is :-P) en op elke tafel stond voor iedereen het voor-voorgerecht klaar en een mandje met broodjes en kruidekaas. Het eerste gerecht was gevulde tomaat met iets van kruideboter, echt iets om zelf thuis eens te proberen en komkommer met iets erop op een bordje onder het bovenste bordje waar de tomaat op lag (check de foto’s maar, dan snap je ‘m wel), met onderop iets wat gaspacio achtig moest zijn, het was rauw vlees dus nee bedankt die heb ik overgeslagen.

Toen ongeveer iedereen klaar was met het voorgerecht werd er een stukje toneel opgevoerd door het personeel, 2 koks in het bos opzoek naar eten voor “de show” (de dinnershow dus) één van de koks vond een misterieus spiegeltje wat ze ineens in een sprookjesbos deed belanden waar rood hapje, sneeuw witje en wat dwergen waren, nouja die laatste kwamen later aan bo(r)d.

Na dat stuk werd het 2de voorgerecht gebracht bij iedereen door in sprookjeskleding verkleed personeel dat was groente soep met ballen. Toen iedereen daarmee klaar was ging het personeel weer verder met het toneelstuk. Daarna kwam het hoofdgerrecht, ik had zalm met Hollandaise saus (je kon kiezen) en verder kreeg je er nog groente zoals brokoli bij en rusti rondjes.

Na het hoofdgerrecht ging het sprookje dus weer verder en ging één van de koks dus trouwen met sneeuwwitje en daarna gingen de koks weer verder opzoek naar eten voor het desert van de show, appels kregen ze mee wat dus weer gelinkt was aan het toetje een appelbol met bladerdeed vaniliesaus en een beetje slagroom. Daarna werd de dinnershow nog afgesloten met een stukje toneel, heel appart maar wel heel mooi om mee te maken.

Op tafel lagen ook servetjes met roode/roze blokjes/ruitjes erop, ik dacht kom doe ook mee aan het sprookje en knoop dat ding als een soort hoofddoek om m’n hoofd, een ander probeerde vervolgens hetzelfde :-P.

De hele dinnershow inclusief eten duurde ongeveer van 18:00u tot 20:30u dat is best lang dus!

Na de show, denk een uurtje later was er nog een karaoke avond, kon je mee bleren met karaoke liedjes maar die waren een beetje van het niveau 1814 ipv 2014... ik vond maar een paar nummers leuk dus we hebben nog ff een paar potjes gekaart en zijn daarna gaan pitten.

Bij de karaoke kwamen ze nog met warme hapjes langs, nou die sla ik normaal niet over en ik vraag altijd of Manon en onsmam er allebei één voor mij pakken (want zelf hoeven ze haast nooit) maar ik zat nog zo vol van de dinnershow dat ik die ook over heb geslagen, heb niet vaak zo bomvol gezeten als met die dinnershow.

Ik weet nog niet helemaal hoe ik het met alle filmpjes van de vakantie ga doen maar van de dinnershow heb ik meer als 20 minuten gefilmd dus that’s fucking much!

Weltrusten ...

Vrijdag 29 augustus

Vrijdagochtend moesten we alweer voor 10:30u van de kamer af zijn dus donderdag avond alles alweer ingepakt, nou moet ik zeggen dat ik zelf niet eens heb uitgepakt, gewoon alles in m’n reistas laten zitten en er wat uitgehaald als dat nodig was zoals schoon ondergoed, schone kleren en slaappillen voor snachts en sinds een tijdje retalin voor overdag.

Maargoed vrijdag ochtend hebben we alles gechecked en in de auto geladen en zijn we terug gereden naar Nederland, onderweg nog een keer gestopt bij zo’n fastfood keten bekend van de hamburgers en de letter K.

Wel grappig bij die tussenstop was dat je zoals dat bijna overal tegenwoordig werkt je naar de WC kunt voor 0,50 cent, die 0,50 cent krijg je dan later terug als tegoedbonnetje om iets te drinken o.i.d. te halen maar bij deze WC was er ook een “Child enterance” (kinderingang) een houte plank met daaruit gesneden de vorm van een hoofd en schouders, op kinderhoogte uiteraard zodat kinderen dus zo door kunnen lopen. En ja ik moet me af en toe nog ff kind voelen en zag de enorme rij bij de WC betaalautomaat (waar zijn die 100+ dames met die bordjes met muntjes gebleven ? :-P) dus dacht kom, ik neem de kinderingang dus op de hurken er onderdoor, dat ging zelfs zonder m’n kop te stoten dus dat was weer mooi gefixed.

Eenmaal thuis aangekomen heb ik m’n spullen nog niet uitgepakt of, telefoon... Privé nummer nja wie kan dat nou zijn, het was onsmam die zei dat het net had geregend en dat het water uit de dakgoot naar onder gutste, dus ik check buiten en zie dat het helemaal niet heeft geregend maargoed ik ben er toch even gaan kijken en bleek de wasmachine een vloedgolf had gegenereerd op zolder, bijna alles nat (gelukkig niet waar het stekkerblok ligt waar o.a. mijn backup voorziening op zit) en op de één of andere manier wist het water zich door het dak en plafond naar buiten te werken waardoor het dus buiten van onder de dakgoot regende, met 48 doeken hebben we de boel op kunnen drogen en ik heb die doeken later uitgewassen en in de droger gestopt en ik kon het ook niet laten om alles op te vouwen tijdens het kijken van een episode van Stargate SG-1 op TV en ook nog alles te tellen en in te delen in groepjes, dus voor de nerds onder ons hier de statistieken:

Handdoeken: 16 totaal.

3 blauwe met figuurtjes.
1 rode met figuurtjes.
2 groene met figuurtjes.
3 blauwe met streepjes/hokjes.
3 rode met streepjes/hokjes
4 grijs/bruine.

Theedoeken: 32 toaal.

5 grijs/bruine.
3 blauwe met figuurtjes.
3 rode met figuurtjes.
3 groene met figuurtjes.
2 zwart met ruitjes.
12 blauw/wit geblokte.
2 rode met bloemetjes en ruitjes.
2 witte met zwarte hokjes.

Is in totaal dus: 48 doeken en een hele hoop natte spullen :-P.

Dus dat was lekker thuiskomen!

Extra dingetjes

De vakantie was voor mijn gevoel erg geslaagd op de eerste paar dagen na, die ik slapend heb doorgebracht, denk alle emoties plus net Lowlands achter de rug een week voor de vakantie, dat was even too much maar voor de rest was het een goede vakantie en wel heel raar dat het dus zonder onspap was, dat is en blijft toch raar en een gemis.

Zoals al een paar keer genoemd in de blog, check de foto’s dat kan hier..
Bekijk de compilatievideo (popup).

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.