Leon Meijer's persoonlijke weblog

Op vakantie naar Spanje

Goeiedageem, chico's en chica's, jonges en meisjes vrijdag 20 juli 2012 was het dan zover! Voor bijna 2 weken samen met Malou naar Blanes - Spanje!

Vrijdagochtend zijn we met de trein van Den Bosch naar Eindhoven Beukenlaan gegaan vanwaar onze bus vertrok.

Smiddags vertrokken we met de bus richting Blanes, onderweg zijn we een aantal keer gestopt om te plassen, eten en/of drinken. Omdat we veel te laat aankwamen bij de stop om te eten hadden we maar kort de tijd om te eten, maar er stond echt een kilometer rij bij het eten dus duurde het uiteindelijk nog langer dan de bedoeling was maargoed er moet toch gegeten worden.

De volgende dag kwamen we rond 9 uur aan in Blanes we stonden op camping La Masia vlakbij het strand. Eerst hebben we de bagage in een hok gezet en zijn toen naar het strand gelopen daar ff gezeten in een parkje beetje uitrusten van de reis en we mochten pas om 14:00u inchecken.

Na het uitrusten gingen we naar de camping iemand riep "mensen van GOGO hier melden" en bij ons stond er GOGO en x-travel op de bus en e-mail dinges dus wij erheen en de naam gezegd "ja, is goed" dus... niks aan de hand en mee naar het Holland-house (Gotcha, Holland-House, Patje Patatje) via het "zandpad" dat langs de camping liep, we werden gewaarschuwd hier snachts / savonds laat niet te komen want dan zouden er overvallers met messen rondlopen, nou gezellig :-P

Aangekomen bij Holland house werden alle activiteiten verteld die er te doen zijn, o.a. naar Barcelona en een kroegentocht en nog veel meer...

Na de welkomsbijeenkomst hebben we een beetje rondgelopen door Blanes tot we konden inchecken. In het centrum was een Nederlandse supermarkt (Appie Heijn) en nog wat andere Nederlandse dingen zoals Patje Patatje (friettent) en Bakker Bert (genept van Bakker Bart).

Aangekomen bij de campingplaats van GOGO zegt die meid die in het begin onze namen afstreepte "Ow jullie zijn van X-travel" eh ja dat zal wel... dus zaten we bijkbaar toch bij de verkeerde organisatie en hadden we allang kunnen inchecken, dus alles weer omgegooid en naar X-travel (1 "veldje" verderop) daar moest de reisleiding nog gebeld worden want die was al deels vertrokken :-P dus na aanmelding konden we de tent in, was een aardig grote tent met 2 matrasjes erin en een beetje ruimte voor bagage.

Na het inrichten van de tent of "dumpen van de spullen in de tent" (wat jij wil:P) lekker gaan zwemmen.

Savonds was er een kroegentocht, we zijn naar allerlei kroegen geweest in Blanes de kroeg waar we vaker zijn geweest was de Crowleys Bar een Ierse pub.

Na de 2de dag ofzo was onze koelkast trouwens al stroomloos, er was een kleine regenbui geweest snachts die kortsluiting had veroorzaakt, oeps. Gelukkig kregen we snel een nieuwe koelkast met 2 sleutels, 1 sleutel hadden we teruggeven zodat ze een reserver hadden, later in de week hadden ze die sleutel weer aan iemand uitgegeven, goed geregeld X-Travel ! :-P

In het begin van de week zat het programma goed vol, kroegentocht, Llorrette by Night (kroegentocht in LLorret de Mar) en een dagje naar Barcelona, dat was ook erg leuk alleen wel veel lopen zeg pff, grote stad! De Sagrade Familia (kerk) hebben we niet gezien maar die bleek ook beter met het OV te bekijken te zijn want die was nogal ver weg (die kerk is ontworpen door Antoni Goudie, ooit een keer op de basisschool heb ik daar een kunstproject over gehad dus zodoende wilde ik die wel zien als hij binnen handberijk zou liggen maar niet dus).

Savonds was er in Barcelona nog een fontijnenshow maar deze hebben we overgeslagen we zijn op eigen houtje met Metro en trein teruggegaan naar Blanes, hebben we het OV ook een keer gezien daar!

Veel van de dagen hebben we lekker liggen bakken in de sunshine at sea! hmmmz.
Sochtends ging Malou of ik vaak brood halen bij de bakker/supermarkt op de camping en dat aten we dan bij de tent op of we gingen tosti eten of iets dergelijks.

Ook veel door het stadje gelopen en uit eten geweest bij verschillende toko's arround, zoals Bakker Bert (nageaapt van onze bakker Bart), Patje Patatje een restourant waarvan ik de naam niet meer weet een een Ierse tosty toko en in Barcelona bij de Subway.

Door de stad liepen ook rozenverkopers deze lui probeerde iedereen een roos aan te smeren voor 1 euro, 50 cent, 40 cent enz. maar daar moesten wij niks van weten het is ook illigaal dus nee laat maar!

Savonds deden we spelletjes bij de tent maar het werd al snel donker dat was wel jammer.

Op de laatste dag zijn we nog bij Marineland geweest een soort dolfinarium maar dan kun je er ook zwemmen en zijn er vette glijbanen. Een glijbaan was een soort halfpipe, je begon bovenaan en gleed naar onder dan weer terug naar boven aan de andere kant en zo weer terug naar onder tot je tot stilstand kwam, dit ding was nog best hoog ook!

4 dagen was er rond half 11 savonds ook een vette vuurwerkshow die je kon zien aan het strand van Blanes, hier zijn we ook een keer of 3 weze kijken was ook erg leuk!

Verder was het in de Crowleys Bar erg gezellig, de bijnaam voor de barman was Veldhoven omdat hij daar wellis geweest is, en hij komt ook ditjaar een keer naar NL dus wieweet dat we hem nog een keer zien. 1 keer wilde we de Malibu Cola zonder ijs dus ik vroeg hem "Without the ice please?" toen zei hij "Without the ice? okay..." en smeet zo het ijs door de tent heen :-P "there you go!" toevallig hete hij ook Leon.

Natuurlijk hebben we ook kaarten gestuurd naar NL, omdat ik de kaarten nog niet had verstuurd voor het slechte nieuws (zie hieronder) is de inhoud niet zoals die normaal zou zijn maargoed, beter iets dan niets;).

Na al die leuke dingen is er ook iets minder leuks gebeurd, ehum, op zaterdag avond toen we over de boulevard liepen kreeg ik een SMSje van het thuisfront dat mijn opa in het ziekenhuis licht (er was niks aan de hand toen we weggingen dus ik ging er vannuit dat komt wel goed) maar 24 uur later op zondat kwam het bericht dat hij was overleden :-( hierdoor zijn we op de dag van vertrek ipv met de bus met het vliegtuig teruggevlogen naar Nederland gelukkig niet veel gemist van de vakantie maar het einde is wel een beetje zoek jammer genoeg, vandaar dat dit verhaaltje niet zo uitgebreid van dag tot dag verteld wat we gedaan hebben zoals dat meestal het geval is (zoals Rusland).

Na de vakantie nog een afterparty bij mij thuis gehouden en de vele foto's bekeken!
Op het eind na was het een super vakantie en what's next?

Check hier alle foto's

Comming up
Lowlands 2012

Geen reacties

Reactie toevoegen

Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.
Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.

Ingestuurde reacties zullen eerst worden gecontroleerd voor deze geplaatst worden.